Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions per a programes d'incubació de projectes en l'àmbit de la creativitat digital, 2023

Subvenció per donar suport financer a l'organització, la gestió i el desenvolupament de programes d'assessorament i acompanyament, de formació, d'innovació i creixement de projectes d'art digital i videojocs que permetin la creació, l'impuls i el desenvolupament d'empreses innovadores, digitals i tecnològiques en l'àmbit cultural.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC)
Data de publicació de la convocatòria: 
Divendres, 5 Maig, 2023
Termini convocatòria: 
29/05/2023
Àmbit: 
Cultura, Religió i Esport
Tecnologia i Internet
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

Els programes d'incubació inclouen activitats de formació, treball en xarxa (networking) i tutoria per millorar la competència i la competitivitat a càrrec de persones expertes en el sector, i adreçats a professionals i empreses que estiguin desenvolupant un projecte de creativitat digital que superin, amb caràcter previ, un procés de selecció.

Els programes d'incubació han de fomentar la professionalització en la creació digital. També han d'incrementar la solidesa dels projectes en les fases de creació i desenvolupament, i han d'impulsar la creació de models de negoci, la cooperació amb altres professionals del sector, entre d'altres. L'objectiu dels programes és potenciar el coneixement en gestió empresarial, promoció, distribució i explotació de projectes de creativitat digital.

El programa implica l'avaluació dels projectes creatius per a la detecció de possibles mancances, per al posterior acompanyament mitjançant mentories per part de persones expertes i amb experiència en el sector.

Es poden atorgar subvencions en les dues modalitats següents:

  • Suport al desenvolupament de programes d'incubació de projectes d'art digital.
  • Suport al desenvolupament de programes d'incubació de projectes de videojocs.