Finançament
F Pere Tarrés

Subvencions a projectes i activitats per promoure la igualtat efectiva de dones i homes 2019

L'​Institut Català de les Dones obre convocatòria de subvencions a entitats privades sense ànim de lucre per a la realització de projectes o activitats d'utilitat pública o interès social per promoure la igualtat efectiva de dones i homes.

Convocant: 
Generalitat de Catalunya. Institut Català de les Dones
Data de publicació de la convocatòria: 
Dijous, 9 Maig, 2019
Termini convocatòria: 
09/05/2019 fins 30/05/2019
Àmbit: 
Drets humans i solidaritat
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Nacional

A qui va dirigit?

A les associacions i fundacions no participades per les administracions públiques, les cooperatives sense ànim de lucre i les organitzacions sindicals que realitzin actuacions per promoure la lluita contra l’exclusió social de les dones.

Els projectes que poden ser objecte de subvenció són els següents:

  1. Projectes que impulsin, planifiquin i executin accions d'inserció laboral de dones; projectes que posin a l'abast de les dones accions de millora de les habilitats i capacitats per al desenvolupament d'itineraris de formació i reciclatge, així com projectes de suport en l'àmbit professional amb l'objectiu de promoure l'emprenedoria, la creativitat i la innovació.
  2. Projectes que tinguin per objectiu marc l'erradicació de la violència masclista i desenvolupin accions definides a la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.
  3. Projectes que generin actuacions concretes per garantir i defensar els drets de les dones, especialment per a aquelles amb major vulnerabilitat, per raó de pobresa, entesa des d'un punt de vista multifactorial, projectes orientats a la inserció sociolaboral per assolir més cohesió social i igualtat d'oportunitats.
  4. Projectes i/o activitats que desenvolupin accions de lluita contra la discriminació de gènere des de la coeducació, la lluita contra els estereotips sexistes, l'apoderament de les dones, la visualització de les seves aportacions i la promoció de la corresponsabilitat. Aquests projectes han de basar-se en una metodologia participativa i col·laborativa amb diferents poders públics.