Finançament
F Pere Tarrés

Suport a projectes de cooperació europea

La Comissió Europea posa en marxa aquesta convocatòria de subvencions que s'emmarca dins del Programa Europa Creativa (2014-2020).

Convocant: 
Comissió Europea
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimarts, 18 Agost, 2015
Termini convocatòria: 
18/08/2015 fins 07/10/2015
Àmbit: 
Participació ciutadana i Polítiques socials
Estructura i Equipaments
Cultura, Religió i Esport
Comunicació i Periodisme
Drets humans i Pau
Educació
Voluntariat
Gestió entitats i Responsabilitat social
Lleure
Treball autònom i Emprenedoria
Tipus: 
Subvenció
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Europeu

Les accions subvencionables són:

  • Promoure la mobilitat transnacional d'artistes i professionals per tal de permetre'ls cooperar en el pla internacional i donar un vessant internacional a les seves carreres professionals i activitats dins i fora de la Unió, sobre la base quan sigui possible d'estratègies a llarg termini, i promoure també la circulació transnacional d'obres culturals i creatives el seu objectiu sigui fomentar els intercanvis culturals, el diàleg intercultural i la comprensió de la diversitat cultural i la inclusió social;
  • Reforçar el desenvolupament d'audiències com a mitjà per estimular l'interès i la millora de l'accés a les obres culturals i creatives europees i pel patrimoni cultural material i immaterial. L'objectiu que persegueix el desenvolupament d'audiències és ajudar els artistes i als professionals de la cultura europeus, així com a la seva obra, perquè arribin al major nombre possible de persones a tot Europa i millorar l'accés dels grups sub-representats a les obres culturals. Es pretén, així mateix, ajudar les organitzacions culturals a adaptar-se, amb mètodes nous i innovadors, a la necessitat de comprometre amb el públic, per retenir-ho, atreure, diversificar-(fins i tot arribant a públics no existents en l'actualitat), millorar l'experiència per el públic actual i futur i aprofundir en la relació amb ell.
  • Reforçar la creativitat, els enfocaments innovadors de la creació i noves maneres de garantir els efectes indirectes en altres sectors. Desenvolupar i comprovar models nous i innovadors d'obtenció d'ingressos, gestió i màrqueting per als sectors culturals, en particular pel que fa a la transició a l'entorn digital. Cal prestar una atenció especial al suport a activitats que permetin als professionals de la cultura adquirir noves competències, o que tinguin una dimensió educativa, o que intentin reforçar el diàleg intercultural i la comprensió mútua entre persones de diferents cultures i orígens, o que es serveixin de la cultura per ajudar a lluitar contra qualsevol forma de discriminació.