Finançament
F Pere Tarrés

XV Premi 25 de Novembre: Block the troll: estratègies feministes a les xarxes

L'Ajuntament de Barcelona convoca una nova edició del Premi 25 de Novembre que, enguany amb el lema 'Block the troll: estratègies feministes a les xarxes', té l’objectiu de donar suport a les iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig ciutadà col·lectiu contra els assetjaments i la violència masclista en els entorns digitals.

Convocant: 
Ajuntament de Barcelona
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 22 Juliol, 2020
Termini convocatòria: 
22/07/2020 fins 25/09/2020
Àmbit: 
Gènere
Tecnologia i Internet
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Local

Els projectes o treballs presentats hauran de:

  • Desenvolupar coneixement sobre la matèria.
  • Capacitar les dones i el conjunt de la ciutadania per detectar situacions de violència digital i interactuar a les xarxes socials de forma respectuosa i més segura.
  • Fomentar la visibilització, conscienciació o rebuig ciutadà col·lectiu contra les diferents formes i àmbits de les violències masclistes en els entorns digitals.
  • Dur a terme accions dirigides a generar recursos i eines per a prevenir i defensar -se de les agressions a Internet i les Xarxes socials i per a promoure entorns digitals segurs i de confiança.
  • Dur a terme accions per a enfortir les xarxes i comunitats ciberfeministes de suport i apoderament tecnològic.
  • Dur a terme accions d’apoderament de les dones d’orígens diversos que proposin fer front a les diferents tipologies i àmbits en els quals es manifesten interseccionalment les violències masclistes en els àmbits digitals.

La dotació del premi és de 15.000 euros.