Finançament
F Pere Tarrés

XXXVIII Edició Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2024, 'Trenquem els sostres de vidre'

Premi convocat per l’Ajuntament de Barcelona, que cada any està dedicat a una temàtica per avançar en la defensa i promoció dels drets de les dones. Aquesta edició té per finalitat donar suport a projectes que ajudin a promoure accions positives per aconseguir erradicar la segregació vertical en els diferents sectors econòmics i socials, i projectes que fomentin el lideratge i l’empoderament de les dones a les organitzacions.

Convocant: 
Ajuntament de Barcelona
Data de publicació de la convocatòria: 
Dimecres, 31 Gener, 2024
Termini convocatòria: 
14/02/2024
Àmbit: 
Gènere
Tipus: 
Premi
Tipus de finançament: 
Públic
Àmbit geogràfic: 
Local

Es poden presentar projectes o treballs que tinguin com a finalitat:

  • Impulsar accions positives per avançar en l’erradicació dels factors que perpetuen la segregació vertical, i que contribueixin a eliminar els estereotips de gènere, i els obstacles socials, econòmics i laborals que limiten la participació i l’accés de les dones als llocs de responsabilitat i decisió.
  • Posar en marxa projectes específics per fomentar el lideratge i l’empoderament de les dones als diferents sectors d’activitat econòmica i social, i que promoguin les bones pràctiques i la visibilitat de nous referents femenins.
  • Promoure actuacions per pal·liar els efectes de la segregació vertical que impacten en la vida de les dones, com ara la bretxa salarial i de pensions, la feminització de la pobresa, la pèrdua d’oportunitats i de talent femení, i els riscos psicosocials físics, psicològics i emocionals.
  • Impulsar accions de formació, orientació i autoorganització per a les dones que facilitin les oportunitats d’accés als llocs de decisió, l’empoderament i el lideratge a les organitzacions.