Aprèn i ensenya els drets de la infància a l’escola

F Pere Tarrés
 Font: GovernmentZA
La formació vol convertir la Convenció sobre els Drets de l’Infant en l’eix vertebrador i la guia d’allò que succeeix a l’escola. Foto: GovernmentZA
 Font: Julien Harnies
La formació pretén que tots els agents implicats coneguin els drets de la infància i apropiar-se’n per crear un entorn en el qual es respectin plenament. Foto: Julien Harnies

Aprèn i ensenya els drets de la infància a l’escola

F Pere Tarrés

Resum: 

El curs proporcionarà formació i pautes al professorat sobre la temàtica dels drets humans.

UNICEF Catalunya organitza una formació en línia que porta per títol ‘Viure (aprendre i ensenyar) els drets de la infància a l’escola’. Es tracta d’un curs gratuït inclòs en el catàleg formatiu del Departament d’Educació que siniciarà el 5 de febrer i s’allargarà fins el 14 de maig. Està destinat principalment a professorat que aposta per una educació que tingui incorporada la perspectiva dels drets de la infància de forma integral. El període d’inscripció estarà obert fins el 18 de gener i es pot fer mitjançant correu electrònic a mmur@unicef.es o trucant al 93 453 17 82.

L’objectiu del curs és proporcionar formació i pautes al professorat per ensenyar i aprendre sobre la temàtica dels drets humans, convertint la Convenció sobre els Drets de l’Infant en l’eix vertebrador i la guia d’allò que succeeix a l’escola. La formació pretén que tots els agents implicats coneguin els drets de la infància per crear un entorn en el qual es respectin plenament. La formació, de 40 hores iestructurada en sis mòduls, conté contingut amb activitats diverses que permetran a l’alumnat assolir els objectius d’aprenentatge marcats.

Al llarg del curs, totes les persones participants comptaran amb el suport d’una coordinació tècnica per resoldre aquelles qüestions operatives. A més, l’alumnat disposarà d’espais al fòrum per opinar i intercanviar idees amb tothom qui forma part del curs. Des d’UNICEF Catalunya es considera que, malgrat sigui un curs basat en el treball individual, la participació és un valor afegit a l’aprenentatge. El projecte de treball conclou el curs, amb la finalitat que l'alumne/a apliqui els coneixements apresos, de forma autònoma, al llarg dels mòduls.

Afegeix un comentari nou