Com connectar els espais i els temps educatius

F Pere Tarrés
 Font: Aliança Educació 360
L’Aliança convida a participar a tots els centres de primària i de secundària de Catalunya. Foto: Aliança Educació 360
 Font: Aliança Educació 360
Es proposen alguns models com la millora o l’ampliació de temps educatius en jornada escolar. Foto: Aliança Educació 360

Com connectar els espais i els temps educatius

F Pere Tarrés

Resum: 

La crida vol aconseguir que infants i joves visquin el màxim d’experiències i d’oportunitats d’aprenentatge amb valor educatiu.

L’Aliança Educació 360 ha posat en marxa una cerca de pràctiques impulsades per centres educatius que donin resposta al repte de com connectar els espais i els temps educatius, tant lectius com no lectius, de la vida d’infants i joves, per aconseguir que visquin el màxim d’experiències i d’oportunitats d’aprenentatge amb valor educatiu. Els centres interessats en participar, hauran d’omplir el següent formulari que permetrà a l’organització valorar cada projecte.

D’aquesta manera, l’Aliança convida a participar a tots els centres de primària i de secundària de Catalunya que desitgin iniciar o seguir avançant en la construcció d’una iniciativa d’educació 360 adaptada a la realitat del seu entorn que doni resposta a un dels 3 eixos principals de la crida. Aquests són connectar espais i temps lectius i no lectius, connectar el “dins i fora escola” promovent itineraris d’aprenentatge personalitzat, i connectar l’activitat del centre educatiu amb l’entorn.

En línia amb aquests eixos, es proposen alguns models com la millora o l’ampliació de temps educatius en jornada escolar i la integració d’espais educatius en el projecte. També es pot considerar el disseny de l’oferta educativa tenint en compte els interessos de l’alumnat i reconeixent els aprenentatges fora del centre, l’establiment d’accions que apostin per un ús obert, social, educatiu i cultural dels espais i equipaments dels centres educatius, i l’aprofitament de les sinergies i els recursos educatius del territori.

Afegeix un comentari nou