Curs d’atenció a dones refugiades i migrades que han patit violència masclista

F Pere Tarrés
 Font: Fundació Surt
El curs està inclòs en el marc del projecte europeu ‘Building a safety net for migrant and refugee women
 Font: Fundació Surt
La formació tractarà, entre altres, les eines de protecció internacional
 Font: Fundació Surt
El curs és totalment gratuït

Curs d’atenció a dones refugiades i migrades que han patit violència masclista

F Pere Tarrés

Resum: 

Organitzat per la Fundació Surt, l’impartiran professionals especialitzades en l’àmbit de les migracions, l’asil i les violències de gènere.

La Fundació Surt organitza un curs per millorar la identificació, el reconeixement i l’atenció de les persones que hagin pogut ser víctimes de violència de gènere. Amb la participació el Grup Antígona de la UAB, la formació vol donar resposta al moment en què aquestes persones vulguin rebre ajuda per superar relacions violentes, amenaces sexuals i abusos patits en el país d’origen, al llarg de les rutes migratòries o una vegada al país d’acollida.

El curs, inclòs en el marc del projecte europeu ‘Building a safety net for migrant and refugee women’, l’impartiran professionals especialitzades en l’àmbit de les migracions, l’asil i les violències de gènere. La formació tractarà les eines de protecció internacional, els contextos migratoris i rols de gènere des d’una perspectiva transcultural. Alhora, aportarà instruments de suport tècnic per detectar i abordar les violències en dones refugiades i pràctiques per gestionar i derivar casos.

La formació, gratuïta, està especialment dirigida a persones de l’àmbit del treball social, la integració social, l’assistència social, jurídica o mèdica, o la interpretació, i a professionals que treballen amb persones migrades i demandants d’asil. Les sessions tindran lloc els dimarts i dimecres del 7 al 29 de novembre a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Hi ha la possibilitat d’escollir horari de matí (de 10.00 a 14.00 h) o de tarda (de 15.30 a 19.30 h).

Inscripcions

Afegeix un comentari nou