Cursos d'interculturalitat per a joves i educadors

Cursos d'interculturalitat per a joves i educadors

Resum: 

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Centre UNESCO de Catalunya, organitza un taller de racisme i extrema dreta adreçat a joves i dues formacions sobre eines d'educació intercultural per a mestres i educadors/ores.

La ciutat de Barcelona és membre de la Coalició Europea de Ciutats Contra el Racisme (ECCAR), una xarxa patrocinada per la UNESCO. En aquest marc, l'ajuntament porta a terme actuacions de seguiment de polítiques públiques i de sensibilització per al respecte dels drets humans a la ciutat, com ara la plataforma barcelonacontraelracisme.cat.

En el marc d'aquesta actuació s'organitza el curs "Eines d'educació intercultual". Pretén donar a conèixer els principis de l'educació antiracista i de l'educació intercultural, oferir criteris per a l'elecció de materials didàctics adequats als objectius pedagògics; i facilitar la cerca i la selecció de materials didàctics en línia.

Hi haurà dues edicions adreçades a diferents professionals del món educatiu:

  • Curs per a educadors/ores: Aquest curs tindrà lloc l'11 de maig, de 17:30 a 20:30.
  • Curs per a mestres: S'adreça a mestres d'educació infantil i d'educació primària i a d'altres professionals de l'educació interessats en aques­ta matèria i grup d'edat. Es farà el 19 de maig, de 17:30 a 20:30 hores.

Totes dues formacions es realitzaran a la seu de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, al carrer València, 344.

Joves contra el racisme

L'avenç dels discursos i pràctiques xenòfobes de l'extrema dreta és una preocupació creixent en la lluita contra el racisme. Per això, es portarà a terme un taller que vol facilitar elements per conèixer el discurs de l'extrema dreta i proporcionar eines per combatre'l als i a les joves de la ciutat.

Aquest taller es desenvoluparà el dissabte 30 d'abril, de 9:30 a 14:00 hores i de 15:00 a 18:30 hores, al Centre UNESCO de Catalunya (C/ Nàpols, 346). Els joves d'entre 18 i 30 anys que hi vulguin participar poden inscriure-s'hi emplenant aquest formulari abans del 27 d'abril.

Per ampliar informació podeu consultar els folletons:

Afegeix un comentari nou