David Carbonell: "Hem ajudat a que la gent de la comarca vegi amb uns altres ulls el món dels diables"

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:

David Carbonell: "Hem ajudat a que la gent de la comarca vegi amb uns altres ulls el món dels diables"

F Pere Tarrés

Resum: 

En David Carbonell, membre dels Diables de Ripoll, ens explica quina és la missió de la entitat i quin paper hi juguen els seus membres.

Els Diables de Ripoll van néixer fa més de 10 anys. Durant aquest temps han creat dues bèsties de foc, el drac Lluert de coll de Canes i el gall de Ripoll. A més, han impulsat la colla infantil i disposen d'un grup de tabalers.

Quina és la missió de la vostra entitat?

L'entitat neix amb la intenció que arreli al poble una tradició catalana que fins llavors només existia de manera puntual. Un dels nostres objectius és fomentar per la comarca el món del foc i la pirotècnia. També quan sortim de la comarca donem a conèixer el nom de la nostra vila. Però el més important, és que la gent s'ho passi bé, tant els membres de la colla, com el públic que ens ve a veure.

Quina és la realitat que teniu a la comarca en el vostre àmbit?

Quan es va crear la colla, ja fa més de 10 anys, no hi havia cap altra colla a la comarca. Vàrem portar a molts pobles els correfocs i espectacles. Degut a la crisi, s'han reduït el nombre d'espectacles que fem a la comarca, però encara són una part important de les nostres actuacions.

Actualment hi han dos colles infantils, a més de la nostra. Crec que hem ajudat a que la gent de la comarca vegi amb uns altres ulls el món dels diables.

Quants voluntaris teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

Som uns 50 membres que participem de manera bastant regular en els correfocs i en les sortides del nostre gall. Hi ha, a més, altres persones que havien participat de manera més activa, però que ara participen esporàdicament en els nostres espectacles, especialment per la Festa Major de Ripoll.


Per què creieu que els voluntaris col·laboren amb vosaltres?

La majoria perquè ens agrada el món del foc i la pirotècnia. Tot i això, no a tots els apassiona aquest món. El que crec que sí que agrada a tots els diables és l'ambient que hi ha a la colla. No deixem de ser una colla d'amics amb moltes ganes de passar-ho bé.


Quina creieu que serà la vostra realitat d'aquí a 10 anys?

Fa dos anys vàrem impulsar la colla infantil, cosa que ha permès que hi hagi gent molt jove participant, des de petits, del món dels diables i que, crec, ens assegura que hi hagi un relleu a la colla. Espero que d'aquí a 10 anys la colla segueixi tenint, com a mínim, la força que ha tingut aquests anys.


Quin ha estat per a tu el moment de més passió a l'entitat?

Hi han hagut varis moments, però jo en destacaria dos. El primer quan la colla va néixer, ja que vàrem començar des de zero i en molt poc temps vàrem convertir-nos en una de les entitats amb més força de Ripoll. El segon és amb la creació de la colla infantil, que ha portat una injecció de ganes molt forta a la colla.

Afegeix un comentari nou