Descobreix les formacions de l’Escola d’Estiu del Voluntariat

F Pere Tarrés
 Font: Escola d'Estiu del Voluntariat
L’edició d’enguany de l’Escola d’Estiu del Voluntariat comptarà amb 4 tallers formatius. Foto: EEV
 Font: Escola d'Estiu del Voluntariat
Les persones participants podran inscriure’s en dos formacions, que es realitzaran en sessions de matí i tarda. Foto: EEV

Descobreix les formacions de l’Escola d’Estiu del Voluntariat

F Pere Tarrés

Resum: 

En aquesta 20a edició, gènere, lideratge, comunicació i participació són les matèries que es tractaran en les diverses formacions.

L’edició d’enguany de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, que tindrà lloc el 10 de juliol a Girona, comptarà amb 4 tallers formatius. Les persones participants podran inscriure’s en dos, que es realitzaran en sessions de matí i tarda, respectivament. La sessió inaugural ‘Aprenentatge de màxims i sense límits’ anirà a càrrec de l’Associació Àgora, entitat que promou la participació i difusió cultural més enllà de l'educació reglada. Gènere, lideratge, comunicació i participació són les matèries que es tractaran en les diverses formacions.

  • Taller 1. Vídeo amb el mòbil: comunica amb eficàcia!

Aquesta formació, que anirà a càrrec del periodista i consultor en comunicació digital Jordi Flamarich, aportarà recursos bàsics a l’hora d’enregistrar vídeos amb el mòbil. Pretén millorar la gravació i edició de formats audiovisuals a través d’aquest dispositiu i, al mateix temps, destacarà els elements que cal tenir en compte per comunicar allò que es considera noticiable.

  • Taller 2. Viu i crea el teu propi Edcamp!

Sota el títol ‘Viu i crea el teu propi Edcamp’, aquest taller vol donar a conèixer aquesta metodologia, que es basa en un aprenentatge entre iguals, i que es desenvolupa a través de la conversa i l’intercanvi d’experiències. Rosa Sayeras i Neus Giménez, de la Fundació Jaume Bofill, seran les encarregades de mostrar les motivacions de formar part d’una comunitat de persones implicades en la transformació educativa.

  • Taller 3. I tu, ja t’has posat les ulleres liles?

Ester Mullera, psicòloga especialitzada en violència masclista, farà servir aquest taller per posar de manifest com donar visió transversal des d’una perspectiva igualitària pot ajudar a incloure a totes les persones, tant dones com homes. A més, la formació tractarà els estereotips de gèneres i la seva influència en la societat, i com podem integrar una perspectiva més igualitària.

  • Taller 4. Evoluciona! De ser cap a ser líder

En aquest taller pràctic es tractaran aspectes claus i actuals del lideratge de les persones d’un equip. Juan Antonio Gómez, formador i consultor d’Originn, serà l’encarregat de plasmar la diferència entre coordinar, dirigir o liderar a un equip. Així mateix, es posaran sobre la taula quines haurien de ser les aptituds, actituds i competències que cal tenir per exercir de líder.

Afegeix un comentari nou