Diàlegs per entendre la crisi del refugi arreu del món

F Pere Tarrés
 Font: Escola de Cultura de Pau
Les diverses sessions serviran per dialogar sobre les causes del desplaçament forçat i els conflictes armats
 Font: Duncan
El 30 de juny de 2016 gairebé setanta milions de persones havien hagut d’abandonar les seves llars a causa dels conflictes, la violència i la persecució

Diàlegs per entendre la crisi del refugi arreu del món

F Pere Tarrés

Resum: 

Serviran per parlar sobre les causes del desplaçament forçat i els conflictes armats que forcen a milions de persones a fugir de les seves llars.

Durant el mes de maig, l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, i la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CEAR) organitzen un cicle de diàlegs formatius sobre la crisi de refugi arreu del món. Les diverses sessions serviran per dialogar sobre les causes del desplaçament forçat i els conflictes armats que forcen a milions de persones a fugir de les seves llars. Totes elles tindran lloc al Casal de Barri la Prosperitat (Pl. Ángel Pestaña) de Barcelona de 19.00 a 20.30 hores amb assistència oberta i gratuïta.

Amb el títol ‘Conflictes i refugi. Comprendre les causes del desplaçament forçat’, les formacions comptaran amb la presència de persones refugiades que actualment viuen a Catalunya i que explicaran de primera mà la seva experiència de desplaçament forçat a totes les persones assistents. A més, investigadors i investigadores de l’Escola de Cultura de Pau compartiran les seves anàlisis sobre diversos conflictes armats arreu del món.

  • 2 de maig. ‘Introducció a la conflictivitat global i el desplaçament forçat’ per Iván Navarro i Pascale Coissard.
  • 9 de maig. ‘El conflicte Israel - Palestina i crisi de refugi’ per Pamela Urrutia i Mahmoud Alhawajry.
  • 16 de maig. ‘El conflicte a Ucraïna i crisi de refugi’ per Ana Villellas o Oleksi Shostak.
  • 23 de maig. ‘La dimensió de gènere en els conflictes i el desplaçament forçat’ per Ana Villellas i col·laboradora de CEAR.

Situació difícil

Segons les dades d’ACNUR, el 30 de juny de 2016 gairebé setanta milions de persones havien hagut d’abandonar les seves llars a causa dels conflictes, la violència i la persecució. En el mateix any, Espanya va registrar el nombre més alt de sol·licitants de protecció internacional, amb 15.755, i va atorgar l’estatut de refugiat a 355 persones i la protecció subsidiària a 6.500. Des de CEAR constaten la difícil situació del dret d’asil en el món, l’avanç de les polítiques restrictives a la Unió Europea i l’escàs compromís de l’Estat Espanyol amb les persones refugiades.

Afegeix un comentari nou