El 1r. Congrés Internacional de Tecnologia i Autisme, a Barcelona

F Pere Tarrés
El 1r. Congrés Internacional de Tecnologia i Autisme, a Barcelona Font: auTICmo
L'encontre reunirà a professionals de tot el món
El 1r. Congrés Internacional de Tecnologia i Autisme, a Barcelona Font: auTICmo
El Congrés tindrà lloc a l'espai CosmoCaixa

El 1r. Congrés Internacional de Tecnologia i Autisme, a Barcelona

F Pere Tarrés

Resum: 

S’hi donaran a conèixer eines tecnològiques disponibles per a les diverses àrees i persones que intervenen en els TEA.

Els propers dies 29 d’abril i 1 de maig, a l’espai del CosmoCaixa de Barcelona, es donaran cita més de 30 ponents de 5 països en el 1r. Congrés Internacional de Tecnologia i Autisme. Organitzat per auTICmo, la trobada està destinada a l’aprenentatge i maneig de les tecnologies aplicades a les diferents àrees o persones que intervenen ens els TEA (Trastorn de l’Espectre Autista), les quals posaran en comú les seves experiències i avenços.

L’encontre té, entre els seus objectius, reunir a persones de tot el món relacionades amb la tecnologia i l’autisme per a donar a conèixer, d’una forma pràctica i funcional, els recursos que actualment existeixen en aquest àmbit. En aquesta línia, el Congrés Internacional de Tecnologia i Autisme pretén que tant professionals com famílies i persones amb TEA coneguin les possibilitats d’ús d’aquesta tecnologia donant resposta a qüestions com les eines disponibles, quan s’han de fer servir i de quina manera se’n pot fer ús.

A més de les ponències, el congrés ofereix altres activitats complementàries com tallers formatius que es desenvoluparan en grups reduïts, taules de debat i l’exposició d’estands amb productes i serveis vinculats amb la temàtica de la trobada. L’organització ha establert quatre zones temàtiques com a eixos del congrés partint del coneixement de totes les àrees relatives als TEA. Així doncs, s’hi trobarà intervenció clínica i pedagògica, solucions tecnològiques, emprenedoria i innovació, i testimonis de les famílies.

El programa ja es pot consultar i les inscripcions restaran obertes fins al proper 20 d’abril. A més, l’organització preveu descomptes a famílies i persones amb TEA per tal d’afavorir la seva assistència al congrés. D’aquesta manera, s’espera que s’estableixin nous llaços i sinèrgies entre totes les persones participants que facilitin el treball conjunt i el desenvolupament de noves tecnologies que millorin la vida dels pacients amb autisme, un trastorn que afecta a 1 de cada 68 nens i nenes a nivell mundial.

Afegeix un comentari nou