Àmbit de la notícia
Formació

El tercer sector i l’economia social i solidària, de la mà

Entitat redactora
F Pere Tarrés
  • Sessió formativa amb taula de primer pla
  • Cartell 'Ponts entre el TS i l’ESS'
    En aquesta taula de reflexió s’escoltarà la veu d’Arç Cooperativa, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Fundació Ramón Noguera. Foto: OTS
  • Cartell 'Activisme i economia feministes'
    Aquesta jornada vol destacar el feminisme com a valor essencial i comú en els dos tipus d’organitzacions presents. Foto: OTS
  • Cartell 'Perspectiva de barri'
    En la darrera sessió es treballarà sobre l’acció al barri, posant com a exmple Nou Baris, de Barcelona. Foto: OTS

El ‘Cicle de reflexions entorn el Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària’ neix fruit de la necessitat de crear experiències comunes per fomentar la col·laboració entre entitats d’ambdós àmbits.

L’Observatori del Tercer Sector (OTS) ha posat en marxa el ‘Cicle de reflexions entorn el Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària’, un projecte que neix fruit de la necessitat de crear experiències comunes per fomentar la col·laboració entre entitats d’ambdós àmbits. Distribuït en tres sessions, les persones participants podran conèixer experiències de col·laboració, explorar els valors comuns i descobrir formes d’organització i actuació conjunta entre ambdós agents.

L’estructura de cada sessió serà la mateixa, amb una ponència central per part d’una organització del tercer sector de l’economia social i solidària, a la qual la seguirà una taula de reflexió amb la participació de tres organitzacions d’ambdós àmbits. Per finalitzar es dedicarà una mitja hora a dialogar i reflexionar conjuntament amb les persones assistents a cada sessió. L’assistència a les jornades és pública i gratuïta, però cal inscripció prèvia mitjançant aquest enllaç.

Les tres sessions es realitzaran en diversos punts de la ciutat de Barcelona de 16.00 a 17.30 h. La primera tindrà lloc al Casal de Barri Pou de la Figuera, la segona a la Casa del Mig i la última a l’Ateneu Popular de 9 barris. Del cicle en sortirà un document de relatoria per tal que les reflexions puguin ser compartides i llegides per tothom que ho cregui oportú. D’aquesta manera, es transmetrà i es farà públic tot el coneixement generat en les aportacions realitzades al llarg de les sessions.

Ponts entre el TS i l’ESS. 21 de maig.

En aquesta sessió es volen explorar les temàtiques més comunes en les que ambdós tipologies d’organitzacions col·laboren i treballen conjuntament. La ponència marc serà a càrrec de Colectic. A taula de reflexió s’escoltarà la veu d’Arç Cooperativa, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Fundació Ramón Noguera, entitats que treballen conjuntament i exposaran la seva perspectiva en la relació i el paper de les dues tipologies d’organitzacions amb exemples de col·laboració.

Activisme i economia feministes. 29 de maig.

Aquesta jornada vol destacar el feminisme com a valor essencial i comú en els dos tipus d’organitzacions presents en aquesta sessió del cicle. A la taula de reflexió, diverses entitats i organitzacions de l’economia social i solidària i del tercer sector centrades en el feminisme posaran sobre la taula un dels ponts entre els dos agents i les diferents maneres de treballar-ho en el si de les organitzacions. Hi participarà Almena Cooperativa Feminista i L’Esberla.

Perspectiva de barri. 4 de juny.

En la darrera sessió es treballarà sobre l’acció al barri. Nou Barris és un dels barris de Barcelona de referència pel que fa a l’organització i el treball conjunt de les entitats, organitzacions i societat civil que hi està vinculada. Durant la ponència marc es posarà en context la història del teixit associatiu de Nou Barris per tal de proporcionar la base de l’activisme al barri i l’historial organitzatiu entre les entitats i el sorgiment d’organitzacions de l’economia social i solidària i la seva adaptació al teixit associatiu existent.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari