Espais de cocreació per fomentar la participació juvenil en la lluita contra el canvi climàtic

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Ecoserveis treballa per incloure les demandes de la gent jove en les polítiques climàtiques locals. Font: Ecoserveis
Ecoserveis treballa per incloure les demandes de la gent jove en les polítiques climàtiques locals. Font: Ecoserveis

Espais de cocreació per fomentar la participació juvenil en la lluita contra el canvi climàtic

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

L’Associació Ecoserveis organitza sessions de treball en línia per analitzar riscos i oportunitats i fer xarxa per trobar solucions que incloguin les demandes de la gent jove en les polítiques climàtiques locals.

En els darrers anys, els moviments juvenils han aixecat la veu per lluitar contra l'emergència climàtica que viu el planeta. Mobilitzacions com Fridays For Future demostren que les persones joves estan més implicades que mai i que calen mecanismes per tenir en compte l'opinió del jovent i facilitar la seva participació en les polítiques públiques locals.

L’associació Ecoserveis, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i del Palau Macaya, dedicarà la tardor a la generació d’un espai de cocreació entre persones, entitats i organitzacions interessades a buscar solucions davant l’emergència climàtica.

En concret, hi ha programades tres sessions que reuniran actors de diferents realitats (joves, entitats públiques i privades), i que busquen incloure les demandes de la gent jove en les polítiques climàtiques locals a través de la generació de propostes d’estructures de participació juvenil.

Aquests espais de coneixement estan adreçats a persones joves interessades a aprendre i aportar coneixement per integrar la seva visió en la definició de polítiques públiques, a tècnics/ques d’ajuntaments i municipis interessats/des a adquirir coneixement i ajudar a establir mecanismes de participació juvenil, personal d’universitats i centres de recerca i persones amb poder de decisió dins d’empreses interessades a establir vincles amb el sector públic i la gent jove.

Sessions en línia per cocrear i enriquir-se amb coneixement

Degut a la situació de la COVID-19, les sessions es faran en línia a través de Zoom i s’utilitzaran eines participatives com MURAL, on les i els participants podran opinar i expressar la seva creativitat, així com interactuar amb la resta de persones en un lloc dinàmic.

Des d’Ecoserveis, consideren que “crear estructures de participació ha de ser un treball conjunt”. En aquest sentit, les sessions de cocreació analitzaran riscos i oportunitats i faran xarxa per trobar solucions possibles davant del repte de fer efectiva la participació de la gent jove.

Les 3 sessions de treball programades són les següents:

  • Divendres 06 de novembre a les 18:00. Generació: creació de propostes de participació juvenil en polítiques climàtiques locals. Inscriu-t’hi a través d'aquest formulari.
  • Dijous 03 de Desembre a les 18:00. Comunicació: canals per la participació sostenible de joves en polítiques climàtiques. Inscriu-t’hi a través d'aquest formulari.
  • Dijous 17 de Desembre a les 18:00. Proposta: estructures sostenibles de la participació juvenil en les polítiques climàtiques. Inscriu-t’hi a través d'aquest formulari.

Les conclusions extretes d'aquests espais de reflexió es faran públiques en una conferència oberta el 18 de febrer de 2021. La sessió també comptarà amb una taula rodona i es presentarà una guia amb models d’estructures per a garantir la sostenibilitat de la participació juvenil en polítiques públiques.

Si esteu interessats/des a obtenir més informació, podeu accedir al web del projecte.

Afegeix un comentari nou