Formació sobre refugi i asil per a professionals de serveis d'atenció en violència masclista

Ravalnet
La Fundació Surt organitza un curs sobre violències masclistes, refugi i asil Font: Fundació Surt
La Fundació Surt organitza un curs sobre violències masclistes, refugi i asil Font: Fundació Surt
 Font:
Font:

Formació sobre refugi i asil per a professionals de serveis d'atenció en violència masclista

Ravalnet

Resum: 

El curs, organitzat per la Fundació Surt, els ofereix eines perquè puguin incorporar la perspectiva de la migració i el refugi a la seva feina. Consta de tres sessions que es desenvoluparan el 18 de desembre de 2017 i el 15 i 29 de gener de 2018.

La Fundació Surt organitza una formació sobre refugi i asil adreçada a professionals de la integració, l’assistència social i els àmbits jurídic, educatiu i sanitari que treballen en serveis d’abordatge, acompanyament i prevenció de situacions de violències masclistes. El curs s’emmarca en el projecte europeu "Building a safety net for migrant and refugee women".

Des de Surt expliquen que "arran la crisi de persones refugiades a Europa, emergeixen o prenen més força diverses manifestacions de la violència masclista contra les dones refugiades i sol·licitants d'asil". Afirmen que "el fenomen agafa tal magnitud que diversos organismes i institucions internacionals han assenyalat la urgència de promoure mesures polítiques específiques dirigides a prevenir la violència masclista envers les dones refugiades".

És urgent promoure mesures polítiques específiques dirigides a prevenir la violència masclista envers les dones refugiades

El curs "Violències masclistes, refugi i asil" consta de tres sessions, que es desenvoluparan el 18 de desembre i el 15 i 29 de gener, de 10.00 a 13.00 hores, a la seu de l'Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. de les Drassanes, 3. Barcelona).

Cada sessió se centrarà en una temàtica concreta: Tràfic d'essers humans i asil; feminisme i migració; i interseccionalitat aplicada a l'abordatge de les violències masclistes. Les sessions seran impartides per Rosa Cendón, de SICAR, Marisela Montenegro, del grup de recerca Fractalitats en Investigació Crítica (FIC) de la UAB, i Nagore Garcia, de la Fundació Surt.

La inscripció es pot realitzar a través d'aquest formulari. Per a qualsevol dubte es pot contactar a assistant2[arrova]surt.org

Afegeix un comentari nou