Guardó per a dos treballs sobre cooperativisme de l'institut Jaume Huguet de Valls

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social
Entrega del premi al millor treball de cicles formatius de grau superior Font: CoopCamp
Entrega del premi al millor treball de cicles formatius de grau superior
Entrega del premi al millor treball de Batxillerat Font: CoopCamp
Entrega del premi al millor treball de Batxillerat

Guardó per a dos treballs sobre cooperativisme de l'institut Jaume Huguet de Valls

La Centraleta - Agència de Comunicació en Economia Social

Resum: 

Dos treballs d'alumnes de l'institut Jaume Huguet de Valls han estat reconeguts en els premis que convoquen la Fundació Roca Galès i CoopCamp, l'Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona.

El premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme de Batxillerat en l'últim curs al Camp de Tarragona ha estat per al treball 'El màrqueting digital en la cooperativa de Vila-rodona', de l'alumna Júlia Pié Diaz. El treball consisteix en una anàlisi de la cooperativa de Vila-rodona. De la seva història i característiques fins a qüestions més concretes com l'ús que s'hi fa del màrqueting i el mercat agrícola actual.

El premi al millor treball de projectes sobre cooperativisme de cicles formatius de grau superior ha estat per al treball 'Natna' de les alumnes Núria García Aranda, Nathalia Oliveira i Alba Segovia Gallardo, que fan segon curs del Cicle Formatiu d'Administració i Finances a l'institut Jaume Huguet.

Natna SCCL és un projecte empresarial creat per les tres alumnes en forma de cooperativa de treball associat. Plantegen l'oportunitat de negoci de fabricació i venda en línia de roba esportiva ecològica com una forma real d'autoocupació.

D'aquest últim treball el jurat ha destacat sobretot la viabilitat comercial, l'estratègia de comunicació, la proposta de ser un producte local, sostenible i d'impacte social, ja que per a les tasques d'empaquetat del producte, ofereixen ocupació a persones treballadores amb diversitat funcional de la Fundació Ginac de Valls.

Segona edició d'aquesta iniciativa

Aquesta era la segona edició dels premis organitzats per CoopCamp i la Fundació Roca Galès i que tenen l'origen en un pla d'actuacions per fomentar el coneixement del cooperativisme i l'economia social i solidària entre l'alumnat de secundària del Camp de Tarragona i introduir als instituts continguts per analitzar l'economia i l'emprenedoria des dels principis de la democràcia, la igualtat i el bé comú.

En aquesta edició ha quedat deserta la categoria al millor treball grupal sobre cooperativisme de 4t d'ESO.

Una quinzena d'instituts del Camp de Tarragona reben l'assessorament de l'Ateneu CoopCamp per programar tallers sobre cooperativisme, fer visites a cooperatives del territori o impulsar cooperatives d'alumnes.

Lluís Carreras i Marc Casellas, en representació de la Fundació Roca Galès i l'Ateneu CoopCamp respectivament, van lliurar els guardons, consistents en un val de 200 euros per a les estudiants per a compres de l'economia social i solidària del Camp de Tarragona. L'l'Institut Jaume Huguet també ha rebut un val de 100 euros per a compres de l'economia social i solidària del Camp de Tarragona, una subscripció anual a la revista Cooperació Catalana i un exemplar de les dues últimes biografies de cooperativistes editades per la Fundació Roca Galès.

En les setmanes vinents es donaran a conèixer les bases de la tercera edició dels premis, que reconeixeran els treballs elaborats durant el curs 2021-22.

Afegeix un comentari nou