Inscripcions obertes a 'Horta amb Gràcia', formació en horticultura adreçada a persones amb trastorn mental

Grup ATRA
Autor/a: 
Grup ATRA
 Font: Unsplash
"Horta amb Gràcia" és un hort urbà comunitari on es realitza una formació en horticultura ecològica adreçada a persones amb trastorn mental.
 Font: Unsplash
Aquest projecte impulsa una iniciativa veïnal, social i comunitària: un espai obert al barri, de participació, de trobada i de suport mutu, on compartir activitats d’interès, relacionades amb l’agricultura ecològica, la sostenibilitat o el reciclatge.

Inscripcions obertes a 'Horta amb Gràcia', formació en horticultura adreçada a persones amb trastorn mental

Autor/a: 
Grup ATRA
Grup ATRA

Resum: 

Del 9 de març al 15 de juliol de 2022 es durà a terme una nova edició de la formació en horticultura ecològica 'Horta amb Gràcia', adreçada a persones en edat laboral amb problemes de salut mental.

El proper mes de març arrenca la 9a edició de la formació en horticultura ecològica que es realitza a l’espai “Horta amb Gràcia”. Aquest hort urbà comunitari, ubicat al barri d’Horta, és un entorn d’aprenentatge hortícola que fomenta la biodiversitat basada en criteris ecològics i mediambientals.

La formació està organitzada i gestionada pel Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia de Grup ATRA, i va dirigida a persones amb problemes de salut mental en edat laboral, amb la intenció de fomentar la seva inserció social i laboral. A més, pretén crear sostenibilitat ambiental, solidaritat veïnal i enfortiment del teixit associatiu.

Aquest any iniciem una nova metodologia formativa, ja que tant la part teòrica com la part pràctica es realitzaran al propi espai “Horta amb Gràcia”. Alguns dels punts clau del temari del curs seran: introducció a l’agricultura ecològica, planificació i posada en marxa de l’hort, les pràctiques agrícoles, els problemes de l’hort, l’horticultura durant tot l’any o els arbres fruiters.

“Horta amb Gràcia” s’emmarca dins el programa Mans al Verd de l'Ajuntament de Barcelona, que recull i impulsa les iniciatives per implicar la ciutadania, les entitats i les empreses de Barcelona en la promoció i la conservació de la biodiversitat i els espais verds de la ciutat.

Dades sobre la formació:

  • Durada: 140h (60h teòriques + 80h pràctiques).
  • Lloc: Carretera Alta de Roquetes 56-58, 08035 – Barcelona
  • Horari: Dimecres i divendres, de 10h a 14h.
  • Dates: 9 de Març de 2022 al 15 de Juliol de 2022.
  • S’atorgarà un certificat d’aprofitament.

Informació i inscripcions:

  • Persona de contacte: Anaïs Hernández
  • Telèfon: 934 615 761
  • Correu electrònic: hortaambgracia@smgracia.org
  • Tríptic de la formació

Afegeix un comentari nou