Javier Fernández: "El que aprenc ho puc transmetre també col·laborant a l’escola"

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Javier Fernández: "El que aprenc ho puc transmetre també col·laborant a l’escola"

Ravalnet

Resum: 

El Javier té 77 anys i viu al districte de Sant Martí. Participa activament a l'Escola d'Adults de la Verneda, gestionada per l'Associació Àgora. Ens parla una mica de la seva experiència en l'aprenentatge de les TIC i participant a l'entitat.

En quina activitat relacionada amb les TIC participes?

He participat, com a participant i alumne, en cursos de Photoshop, MoovieMaker (fent vídeos amb fotografies), telèfons intel·ligents i aplicacions de mòbils. Ara vull tornar a practicar.

També he col·laborat en dos projectes europeus relacionats amb les noves tecnologies en els què ha participat l’escola en col·laboració amb altres països com França i Holanda: CONNECT i DigiUp. El segon està en curs i consisteix en fer grups interactius per a la inclusió digital a través del diàleg.


Quan et vas iniciar en l'ús d'aquestes tecnologies i perquè?

Fa uns 10 anys. Perquè sempre he volgut estar al dia i aquí em van donar l’oportunitat. A la feina, fa uns 20 anys, ja utilitzava els ordinadors però no amb els programes tan moderns com els que hi ha ara.

Quines tasques acostumes a fer amb l'ordinador?

Abans tot, però ara ho faig amb el telèfon. Agafar bitllets, reservar hotels, etc. Ho feia amb l’ordinador però ara amb el mòbil. Passar-me fotografies, fer carpetes, correus... I per mirar els comptes corrents a la caixa d'estalvis: ja no hi vaig per res. Però ara fa uns 5 anys que amb el que m’he posat més és amb els telèfons.

I amb la tauleta tàctil?

Tauleta, res; la vaig tenir i no la vull. Quan vull alguna cosa ho faig a l’ordinador o al mòbil. GPS, buscar un hotel... Per mi el mòbil és un gran invent. És un ordinador petit. Per buscar actes de les festes de la Mercè, miro les estrelles, em baixo aplicacions o busco pel Google... I si vull veure un vídeo o escoltar cançons ho miro al Youtube. M’he passat al telèfon.

Què t'aporta l'aprenentatge de les TIC?

Una gran satisfacció. És una cosa que a mi m’ha agradat sempre aprendre i gaudeixo. Satisfacció de poder tenir aquestes eines, poder buscar qualsevol cosa, com les festes de la Mercè, que ho busco i ja tinc en un moment tot el que fan. Igual amb les festes de Sant Martí. També sóc una persona que no m’agrada estar a casa.

Per últim, què significa per tu poder aprendre i gaudir de la tecnologia en el marc d'un projecte social i participatiu?

Sempre he estat una persona inquieta i m’agrada sempre anar endavant. I després, el que aprenc ho puc transmetre també col·laborant aquí a l’escola. Quan van venir uns japonesos a conèixer l’escola vam explicar el que fèiem a la classe d’iniciació de telèfons i no s’ho creien. Vaig dir-li a una alumna de la classe: "explica'ls-hi tot el que saps", i es van sorprendre molt.

Afegeix un comentari nou