Més de 500 educadors i educadores assistiran a la Trobada de Formació d’Escoltes Catalans

Escoltes Catalans
Autor/a: 

Més de 500 educadors i educadores assistiran a la Trobada de Formació d’Escoltes Catalans

Autor/a: 
Escoltes Catalans

Resum: 

Escoltes Catalans reunirà més de 500 educadors i educadores (la majoria d’entre 18 i 25 anys aproximadament), per celebrar un dels esdeveniments més importants del curs: la Trobada de Formació.

Escoltes Catalans reunirà més de 500 educadors i educadores (la majoria d’entre 18 i 25 anys aproximadament) dels 40 agrupaments escoltes membres de l’associació, per celebrar un dels esdeveniments més importants del curs: la Trobada de Formació.

Aquest any es durà a terme a Viladecans, acollida per l’agrupament escolta del municipi, l’AE L’Espiga.

La Trobada de Formació d’enguany treballarà sobre quin ha de ser el rol dels educadors i educadores. Com fer-ho per acompanyar els infants i joves en el seu propi procés de creixement i aprenentatge? Els educadors i educadores reflexionaran sobre com observar el grup i guiar les seves demandes i necessitats; sobre com afecta el propi rol als infants i joves i sobre les dificultats personals per dur a terme el rol desitjat.

Els educadors i educadores dels agrupaments es troben sovint davant de reptes i situacions complexes que requereixen un treball reflexiu previ que orienti les seves respostes i accions. Els tallers de la trobada els faran qüestionar-se, alliberar la por a allò desconegut i repensar la seva pràctica.

Partint d'una mirada àmplia i sense complexos, a la Trobada es qüestionarà què fan els educadors per ajudar a gestionar la identitat dels infants i joves del cau, quines estratègies proporcionen i com afecta l'entorn en la construcció d'aquesta.

La Trobada començarà dissabte a les 10:30h i finalitzarà diumenge al migdia. Durant tot el cap de setmana, els joves realitzaran diferents sessions de formació a l'espai Cúbic i l’escola Pau Casals.

Afegeix un comentari nou