Més d’un centenar de persones participen a l’Escola d’Estiu del Voluntariat

F Pere Tarrés
 Font: DGACC
Aprofitant l’EEV, s’ha acollit la presentació de l’exposició ‘El Voluntariat a Catalunya’, una acció de promoció de l’associacionisme i el voluntariat.
 Font: DGACC
Des de la DGACC s’ha buscat un fil conductor entre la conferència inicial i dos dels tallers programats.

Més d’un centenar de persones participen a l’Escola d’Estiu del Voluntariat

F Pere Tarrés

Resum: 

La comunicació, protagonista d’una jornada que ha destacat pel seu canvi de format respecte a edicions anteriors.

La dinovena edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV) que organitza la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) ha destacat pel seu canvi de format. A diferència d’anys anteriors, aquest 2018 en un sol dia s’han realitzat totes les formacions junt amb una conferència inaugural titulada ‘Comunica’t’ a càrrec de Noemí Fuster, de l’associació BonDiaMon. D’aquest manera, cada itinerari ha volgut capacitar les persones voluntàries en àrees específiques com són la comunicació, la intervenció social i la gestió d’equips i persones.

Des de la DGACC s’ha buscat un fil conductor entre la conferència inicial i dos dels tallers programats, que s’han centrat en diferents aspectes de la comunicació, ja que es considera tema clau per moltes de les entitats, sobretot les mitjanes i petites, que no acaben d’arribar a donar a conèixer què fan. Al mateix temps, aquestes propostes formatives volen ajudar a la incorporació del voluntariat jove a través del bon ús de les xarxes socials, un espai en què la presència d’aquest col·lectiu hi és majoritària.

Un recorregut pel voluntariat a Catalunya

Aprofitant l’EEV, s’ha acollit la presentació de l’exposició ‘El Voluntariat a Catalunya’, una acció de promoció de l’associacionisme i el voluntariat de la DGACC. Es tracta d’una exposició itinerant que recull el testimoni de persones voluntàries d’arreu del país. S’hi expliquen les seves vivències, emocions i sensacions, i busca donar a conèixer a la ciutadania què és el voluntariat i els diferents àmbits on es pot fer voluntariat. L’exposició es pot visitar fins el 3 d’octubre de 2018 al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra. També compta amb una versió digital, de la qual es poden veure i llegir les entrevistes a les persones voluntàries que hi apareixen.

Afegeix un comentari nou