Mónica Timón: "L'autoneixença és un procés que ens porta a viatjar a l'interior de nosaltres mateixos/es"

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Mónica Timón Font: Mónica Timón
Mónica Timón Font: Mónica Timón

Mónica Timón: "L'autoneixença és un procés que ens porta a viatjar a l'interior de nosaltres mateixos/es"

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Parlem amb la psicòloga especialitzada en gestió emocional i teràpia cognitiva del taller d'autoconeixement que impartirà el 14 de juliol de 18h a 20h a l'Escola d'Estiu del Voluntariat.

En què consisteix el taller que impartiràs a l'Escola d'Estiu del Voluntariat?

El taller consistirà a reflexionar sobre en què consisteixen els processos d'autoconeixement i autoacceptació. També farem una petita presentació teòrica i durem a terme petits exercicis que permetran interioritzar i vivenciar aquests processos.

Per què és útil el taller 'El poder de l'autoconeixement, el camí cap a l'autoacceptació' per a les persones voluntàries?

És important perquè permet a les persones voluntàries entendre els processos que hi ha al darrere per construir una visió sana de nosaltres mateixos. En definitiva, de com mirar-nos i d'una forma positiva i autoacceptar-nos.

Què pot aportar a les entitats assistir al taller?

Pot aportar a les entitats un millor coneixement de qui som i quines són les eines que ens poden facilitar construir una autoestima sana que afavorirà la millora de la nostra relació amb nosaltres mateixos/es, les nostres relacions amb les altres persones i amb el nostre entorn.

El taller afavorirà, doncs, una millor comprensió de com ens relacionem amb les altres persones i la nostra comprensió cap aquestes així com la nostra capacitat de gestionar i coordinar.

Quins continguts s'hi treballaran?

Treballarem aspectes com ara què són l'autoestima i l'autoconcepte i quina és la seva importància en els diferents àmbits on ens desenvolupem. També tractarem al taller com podem enfortir l'autoestima i els elements claus per millorar l'autoestima, que són l'autoconeixement personal, la importància dels pensaments positius i com aprendre a estimar-nos.

Quina importància té l'autoconeixement per persones i entitats?

Conèixer-se implica reconèixer i acceptar les nostres fortaleses, els nostres recursos personals, però també les nostres febleses i limitacions; comporta la capacitat de gestionar un projecte vital d'acord amb els nostres objectius i les competències que tenim per a desenvolupar-lo.

És un procés d'aprenentatge que ens porta a viatjar interior cap a nosaltres mateixos/es. La nostra autonomia, la nostra identitat, es veuran enfortides en aquest procés d'autoconeixement.

Afegeix un comentari nou