Participa en una iniciativa de cooperació amb joves en campaments de refugi

F Pere Tarrés
 Font: Nick Brooks
Es busquen 10 joves d’entre 21 i 35 anys que estiguin associats/des a entitats juvenils. Foto: Nick Brooks
 Font: ONU
La situació és crítica per aquest jovent que porten vivint molts anys d'ocupació marroquina. Foto: ONU

Participa en una iniciativa de cooperació amb joves en campaments de refugi

F Pere Tarrés

Resum: 

Joves d’entre 21 i 35 anys poden formar part d’una investigació sobre els recursos i les necessitats del jovent que es troba als campaments de refugi a Tindouf.

El Consell de Joventut de Barcelona (CJB) i Sàhara Dempeus cerquen joves amb motivació per dissenyar i realitzar una investigació sobre els recursos i les necessitats del jovent que es troba als campaments de persones refugiades de Tindouf. La iniciativa s’emmarca en el ferm compromís del CJB en l’alliberament del poble sahrauí, que es posa de manifest en diverses activitats de sensibilització i incidència des de la ciutat de Barcelona, en xarxa amb altres entitats i en estreta col·laboració amb les joves dels campaments de refugi.

En concret, es busquen 10 joves d’entre 21 i 35 anys que estiguin associats/des a entitats juvenils o a favor del poble sahrauí, amb nocions de la realitat del Sàhara Occidental i dels campaments de refugiades, o bé amb coneixement i experiència en investigació social aplicada. Les persones interessades també han de tenir disponibilitat i el compromís de participar en trobades i formacions que tindran lloc els dies 8 de juliol, 16, 18 i 30 de setembre, el 2 d’octubre i de l’1 al 7 de novembre. Per a més informació, es pot enviar un correu internacional@cjb.cat.

Passos a seguir
  1. Fer la inscripció omplint aquest formulari abans del 25 de juny.
  2. El dia 27 de juny, el CJB es posarà en contacte amb les persones sol·licitants per concertar una entrevista.
  3. Entre el 27 de juny i el 3 de juliol es realitzaran les entrevistes.
  4. El 3 de juliol, l’entitat organitzadora contactarà amb les persones seleccionades.
  5. El 8 de juliol, de 18.00 a 20.00 hores, tindrà lloc la primera trobada de grup a l’Espai Jove la Fontana.
Context sense oportunitats

Des del Consell de Joventut de Barcelona s’afirma que la situació és crítica per aquest jovent, que ha nascut i crescut a través de la memòria de les seves mares i àvies, que porten vivint 42 anys d’ocupació marroquina al Sàhara Occidental. El desencís amb la comunitat internacional i la creença que la seva situació no es pot resoldre mitjançant la via pacífica ha portat a una gran part de joves a situar-se en una certa apatia, que es veu absolutament reforçada per la manca d’oportunitats laborals, d’activitats de lleure i d’instal·lacions.

Afegeix un comentari nou