Qui ets sense els teus privilegis? La trampa de la inclusió en un món excloent

vnginclusio
Autor/a: 
vnginclusió
 Font: vng[in]clusió
Font: vng[in]clusió
 Font: vng[in]clusió
Font: vng[in]clusió

Qui ets sense els teus privilegis? La trampa de la inclusió en un món excloent

Autor/a: 
vnginclusió
vnginclusio

Resum: 

Un any més, vgninclusió torna amb una jornada plena de novetats i continguts atrevits sobre la Inclusió Social el 13 de novembre. T'hi apuntes?

Ja es porten 8 edicions organitzant a Vilanova i la Geltrú la jornada de la inclusió social per tal de sensibilitzar a la ciutadania, entitats i institucions sobre els factors que provoquen exclusió i la importància de prendre mesures innovadores per donar-hi resposta.

Amb la 9a edició es convida a reflexionar des d’on i com es pensa l’exclusió i, de retruc, la inclusió social; a entendre que potser no es tracta tant de lluitar contra la pobresa sinó de combatre una riquesa que exclou i a pensar quin paper juguen les certeses i esquemes mentals amb els quals identifiquem la normalitat i la diferència. En definitiva, a formular preguntes, moltes preguntes.

Què hi ha de nosaltres en els processos d’exclusió? En el marc de les nostres conviccions i accions amb les que ens identifiquem, quin lloc ocupem en la generació de l’exclusió i la inclusió? Com pensem la normalitat i alhora la diversitat? Es mirarà de resoldre aquestes qüestions de la mà del Fernando González Placer, Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, doctor en Pedagogia i membre del GRECS -Grup de Recerca sobre Exclusió i Controls Socials- de la Universitat de Barcelona.

Seguidament, hi haurà l’oportunitat de participar en un dels 4 tallers vivencials que ens permetran, des de diferents òptiques, experimentar i reflexionar en primera persona sobre qüestions com les nostres identitats, la interseccionalitat i les desigualtats, la diversitat, o el paper de les noves tecnologies en aquest nou paradigma de relacions complexes on es barregen privilegis i desavantatges anònims.

Aquests tallers es faran de la mà de Fil a l'Agulla, l'Institut Diversitas, la Dolors Reig, autora d'El Caparazón i la Kira Bermúdez i el Moha Ait Abou, de l'àmbit de la mediació i intervenció intercultural i comunitària. Seran simultanis, per tant, s'hi pot inscriure en un d'ells en el següent formulari.

És una jornada gratuïta i va dirigida a totes aquelles persones que tinguin interès en aprofundir més des d'on pensem la inclusió i exclusió social. Persones del món de l'educació i treball social, la sociologia, l'antropologia, la filosofia, la docència, el voluntariat... en definitiva, a tothom qui senti que la inclusió és cosa de totes i tots.

L'acte tindrà lloc a l'Universitat Politècnica de Catalunya, campus de Vilanova i la Geltrú, el dimecres 13 de novembre de 9.00 a 14.30 hores. L'organització és a càrrec de vnginclusió, Oficina Tècnica d'Inclusió Social de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Tota la informació de la jornada la podeu consultar en el programa.

Afegeix un comentari nou