Treballar la interculturalitat a través del teatre fòrum

F Pere Tarrés
 Font: La Xixa Teatre
Totes les persones interessades en formar-ne part, cal que s’inscriguinabans del 14 d’abril. Foto: La Xixa Teatre
 Font: La Xixa Teatre
La formació dotarà de les eines necessàries per dur a terme processos de teatre fòrum interseccional. Foto: La Xixa Teatre
 Font: La Xixa Teatre
El curs vol facilitar l'apoderament, la reflexió i el canvi a nivell col·lectiu i individual. Foto: La Xixa Teatre

Treballar la interculturalitat a través del teatre fòrum

F Pere Tarrés

Resum: 

La formació va destinada a professionals, activistes socials i personal d’organitzacions que treballin o vulguin aprofundir en el treball amb joves.

Un any més, i ja en van 7, La Xixa Teatre obre les inscripcions per a la formació de dinamitzadors/es de teatre fòrum interseccional que porta per ‘Interculturalitat fent Teatre Fòrum: l'Art de la Multiplicació’. Totes les persones interessades en formar-ne part, cal que s’inscriguin a través d'aquest formulari abans del proper 14 d’abril. Es tracta d’un curs totalment gratuït amb les places limitades que es realitza des del mes d’abril i fins al novembre.

La formació va destinada a professionals, activistes socials i personal d’organitzacions que treballin o vulguin aprofundir en el treball amb joves, tant en els àmbits de l'educació formal com de la no formal. Dotarà a les persones participants de les eines necessàries per dur a terme processos de teatre fòrum interseccional com a tècnica per a la transformació social, el diàleg intercultural i la cultura de pau.

El curs es desenvolupa amb metodologies que serveixen com a base a l'hora de facilitar l'apoderament, la reflexió i el canvi a nivell col·lectiu i individual, i que La Xixa Teatre ha anat enriquint en els darrers anys. Esdevé una forma de multiplicar les eines que empra l’entitat en els diversos projectes i intervencions que efectua a nivell local i internacional. Compta amb la col·laboració de ​​l'Associació Senegalesa Kaddú Yaraax i l'Associació Intercultura i el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Innovació en la intervenció amb joves

Aquest any, la formació estarà dins el marc de l’IRIS, un projecte europeu en què La Xixa n’és sòcia i en forma part. Es tracta d’un projecte orientat a investigar eines per tractar les relacions d'intimitat i la interseccionalitat en la intervenció amb el col·lectiu de joves. ‘Interculturalitat fent Teatre Fòrum: l'Art de la Multiplicació és una proposta formativa pionera i innovadora que dona impuls a noves mirades en el sector del treball juvenil.

Afegeix un comentari nou