14 oportunitats per fer voluntariat puntual durant el curs

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

14 oportunitats per fer voluntariat puntual durant el curs

Resum: 

Tens poc temps però podries i voldries col·laborar puntualment amb iniciatives solidàries? Consulta el recull de les oportunitats en què pots participar a través de diferents universitats catalanes.

Les universitats sovint s'afegeixen a cites de voluntariat puntual com El Gran Recapte o La Marató com a organitzadores i coordinadores de captacions d'aliments, joguines, llibres o fons. Algunes universitats o oficines de cooperació i voluntariat també impulsen campanyes i activitats pròpies per a causes solidàries i, d'altres, paral·lelament fan d'enllaç amb entitats que necessiten persones per a activitats puntuals.

Universitat de Girona (UdG)

El Gran Recapte i La Fam no fa Vacances: Els mesos de desembre i juny, l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament convida al donatiu d'aliments i a la implicació de voluntariat, tant en els punts de recollida com fent tasques de coordinació. El passat desembre van participar-hi, per exemple, 52 estudiants, 15 com a coordinadors i coordinadores. A banda de la participació d'estudiants, també es va promoure la participació del PDI i el PAS, tant per mitjà de l'aportació de donatius com participant en els punts de recollida.

Campanya "A l'escola, un plat a taula": Amb l'objectiu de recaptar fons per finançar beques menjador, l'Oficina ha organitzat durant aquest curs diverses activitats esportives i de sensibilització. L'alumnat ha col·laborat en l'organització i execució de les activitats o bé en l'organització d'un circuit de taules informatives sobre la campanya. En quest cas, la participació en les activitats esportives ha estat oberta a tota la comunitat de la UdG i a la ciutadania en general.

Activitats Solidàries Puntuals de 5 o 10 hores amb formació:

L'Oficina manté al seu web un llistat actualitzat de les possibilitats de voluntariat puntual amb altres entitats (com ara participació en aules d'estudi, suport a persones residents en centres de dia, activitats d'estiu en centres d'acollida per a infants i adolescents, entre d'altres). L'alumnat té l'opció de reconèixer la implicació solidària amb crèdits si complementa el voluntariat amb algun dels cursos formatius. A més, la major part d'aquests cursos estan oberts també a la participació de membres del PAS i el PDI.

Universitat de Barcelona (UB)

El Gran Recapte i La Fam no fa Vacances: Voluntariat UB és l'entitat encarregada de coordinar els punts de recollida, el voluntariat i les donacions de la universitat. La participació és oberta a persones tan internes com externes a la UB.

Campanya de recollida de joguines: El mes de desembre, la UB col·labora amb Creu Roja Joventut per recaptar joguines. Alumnat, PDI, PAS i persones externes poden participar en el punt de recollida coordinant-se amb Volunariat UB.

Sant Jordi Solidari. Recicla Cultura: Al voltant de 50 persones van participar com a voluntàries en una activitat que va recollir més de 2.000 llibres, en va reciclar 950 i va recaptar 1.860 euros per a Servei Solidari. La participació la gestiona també Voluntariat UB durant el mes d'abril i el dia 23.

Magic Line i Intermon Oxfam Trailwalker: Tres equips de corredors i corredores de la UB van participar a la Magic Line. Enguany la implicació era de persones de la comunitat, però com en la resta d'iniciatives, la participació és sempre oberta. Per a la cursa d'Intermon, no només hi van participar sinó que professorat voluntari va oferir 6 cursos formatius captació dels quals es destinava també a la cursa.

Activitats puntuals amb altres entitats: Voluntariat UB fa d'enllaç entre la comunitat UB o qualsevol persones que tingui interès i entitats com Arrels, Fundació Real Dreams i moltes d'altres per posar en relació voluntaris i voluntàries amb necessitats puntuals de les entitats.

Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

El Gran Recapte i La Fam no fa Vacances: La UPC se suma a les universitats que col·loca punts de recollida. Requereix voluntariat en l'organització del dia i en situar les caixes, funcions ara per ara dutes a terme pel grup organitzador del Banc.

Reutilitza: El programa per reaprofitar equipaments informàtics requereix voluntariat, d'una banda, a les Jornades Reutilitza, moment en què estudiants voluntaris i voluntàries reparen ordinadors massivament. A més, durant el curs calen persones per reparar, organitzar el magatzem i rebre les entitats que vénen a recollir el material. A llarg termini, el programa també necessita voluntariat que mantingui la relació amb les entitats i les pugui assessorar.

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Cursa de La UAB: Amb l'objectiu de recollir fons per La Marató de TV3, la UAB organitza des de ja fa dos cursos una cursa solidària que mou 1.700 persones inscrites i un centenar de persones voluntàries gestionades per la Fundació Autònoma Solidària (FAS).

Dinar Solidari: Unint la celebració del Dia de la Terra, el 22 d'abril, i la Diada de Sant Jordi, la FAS i l'Oficina de Medi Ambient organitzen cada any un dinar per reaprofitar els aliments que no es poden comerciar de Mercavallès però que sí es poden consumir amb l'objectiu de sensibilitzar i lluitar contra el malbaratament. La proposta de voluntariat és oberta a alumnat, PDI, PAS i persones externes a la comunitat UAB.

Campus SIS: La primera quinzena d'abril, l'Autònoma celebra el Campus Saludable i Sostenible i organitza múltiples activitats durant tota la setmana. Per fer-ho, fa una crida oberta també a participar de manera voluntària en la guia de les caminades, en fer classes obertes d'esport o cursos formatius de salut.

Activitats puntuals amb la FAS: La Fundació Autònoma Solidària coordina programes de voluntariat que permeten dur a terme activitats a centres penitenciaris o hospitalaris de manera puntual per part de col·lectius i persones voluntàries internes o externes a la UAB. Aquest curs, per exemple, el CE Til·lers i el CE Alzina han rebut la visita de talleristes, del grup de Diables de Sant Cugat, de Tabalers de Les Corts o del Grup de Capoeira Catalunya Brasil.

Afegeix un comentari nou