El Giving Tuesday recapta 1.500 vegades menys diners que el Black Friday

Autor/a: 
Femarec
 Font:
Font:

El Giving Tuesday recapta 1.500 vegades menys diners que el Black Friday

Autor/a: 
Femarec

Resum: 

El 29 de novembre se celebra el Giving Tuesday, un dia que vol incentivar les bones accions (donacions, voluntariat...) a favor d'entitats socials. La idea es contraposar-se al consumisme d’aquestes dates.

Entre el Black Friday i el CyberMonday, en total, es facturaran 600 milions d’euros durant tot el cap de setmana. Per contra, durant el Giving Tuesday de 2015 es van recaptar només 400.000€, una quantitat 1.500 vegades inferior. També és rellevant saber que 9 de cada 10 espanyols compraran algun producte durant aquest cap de setmana, gastant de mitja 129 euros per persona, segons un informe d’«IMF Business School». Només, però, 1 de cada 8000 espanyols va fer una donació durant el Giving Tuesday anterior, col·laborant amb una mitja de 85€ per persona.

El Giving Tuesday, en qualsevol cas, és un moviment solidari mundial que pretén aconseguir donacions (ja siguin aliments, diners, voluntariat, objectes de segona mà...). Amb aquestes col·laboracions es podran tirar endavant diversos projectes d’entitats socials, com els tallers d’arteràpia i teatre per als participants amb trastorn mental, discapacitat intel·lectual i/o alteració de la conducta del Prelaboral de Femarec. Aquests nois i noies treballen, en el marc del Prelaboral, per incorporar-se, a mig-llarg termini, al mercat laboral o retornar al sistema educatiu.

Aquest any, ja són més de 300 les iniciatives que s’han apuntat a la web oficial de Giving Tuesday, nombre que supera en un 15% als projectes presentats l’any 2015. Així mateix, també han augmentat les organitzacions inscrites en un 25%. No obstant, la despesa anual mitja de cada espanyol en donacions és de només 130€, mentre que abans de la crisi es situava en els 184 euros, segons Fernando Morón, director de la Asociación Española de Fundraising.

Afegeix un comentari nou