El Tercer Sector Social creix i s’aproxima a les xifres d’ocupabilitat del període anterior a la crisi econòmica

Fundació Autònoma Solidària
Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font: La Confederació
La presentació de l'Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social 2018 va comptar amb l'H. Sr. Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Joan Segarra, president de La Confederació
 Font: La Confederació
Portada de l'Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social a Catalunya 2018

El Tercer Sector Social creix i s’aproxima a les xifres d’ocupabilitat del període anterior a la crisi econòmica

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Tal i com es publica a l’'Anuari de l’ocupació del Tercer Sector Social de Catalunya 2018', l’ocupació ha augmentat 2,6 punts respecte l’any anterior, arribant a les 94.500 persones.

El Palau Robert va ser el lloc escollit per presentar la quarta edició de l’'Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social', un projecte estratègic elaborat per La Confederació que té la voluntat de donar a conèixer l’estat de la situació i l’evolució de l’ocupació en el sector no lucratiu de serveis socials i d’atenció a les persones, tal i com indica el propi informe.

De l’Anuari d’enguany destaca el creixement de l’ocupació per quart any consecutiu, assolint les 94.500 persones al sector, una xifra molt pròxima als números anteriors al període de crisi econòmica. Tanmateix, també ha canviat el perfil de les persones contractades, ja que enguany, tot i que la prevalença de les dones es manté, la franja d’edat es troba entre els 36 i 45 anys.

D’altra banda, el Tercer Sector Social es mostra inclusiu i integrador, si ens referim a la contractació de persones amb discapacitat, ja que “un 9,2% dels contractes s’han fet a persones amb discapacitat, davant el 0,2% del conjunt del mercat laboral català.” D’altra banda, la bretxa salarial entre dones i homes és poc significativa (sobre un 3%), “radicalment per sota de la dada relativa del mercat laboral català (26%)”, segons explica l’informe.

Des de La Confederació s’apel·la obertament a la coresponsabilitat de les administracions públiques per apostar decididament per un sistema de serveis socials amb un finançament adequat i també l’emplaça a aprofitar les oportunitats per construir un model català de col·laboració público-social per la provisió de serveis a les persones que contribueixi a assolir els nivells de qualitat d’ocupació i de servei desitjats.

La presentació va comptar amb la intervenció inicial de Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i de Joan Segarra, president de La Confederació. A més, l’Anna Fornés, directora de la Fundació Factor Humà, va fer una ponència sobre el “Treball de qualitat i benestar de les persones a les organitzacions”. La Laia Grabulosa, directora de La Confederació, i la Montserrat Fernández, directora de l’Observatori del Tercer Sector, van exposar els principals resultats de l’informe. I, finalment, la Roser Hernández, subdirectora general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, va posar punt i final a l’acte.

Afegeix un comentari nou