Fundació Viver de Bell-lloc rep el premi a millor projecte de transformació i innovació social d’àmbit vallesà

Fundació Lluïsa Oller
Autor/a: 
Fundació Viver de Bell-lloc
 Font: Viver de Bell-lloc
Font: Viver de Bell-lloc

Fundació Viver de Bell-lloc rep el premi a millor projecte de transformació i innovació social d’àmbit vallesà

Autor/a: 
Fundació Viver de Bell-lloc
Fundació Lluïsa Oller

Resum: 

El projecte premiat respon a les necessitats formatives de col·lectius de joves amb majors dificultats d’inserció laboral a través d’una aula de simulació.

'Un pas endavant', el nou projecte d’orientació, formació i inserció laboral de la Fundació Viver de Bell-lloc ha estat reconegut amb el Premi EINES al millor projecte de transformació i innovació social en l’àmbit vallesà.

Els Premis Eines han estat impulsats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB, conjuntament amb els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental i els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

'Un pas endavant per la inclusió laboral' ha estat el projecte premiat en la categoria d’àmbit vallesà. Aquest projecte té com a objectiu donar resposta de manera agrupada a les necessitats detectades de diferents col·lectius dels joves amb més dificultats d'inserció laboral que, d'altra banda, són els que tenen menys oportunitats de formació per a l'ocupació i l'ocupació.

Aquesta iniciativa ofereix l'orientació adequada a aquelles persones del col·lectiu que es detectin i que tinguin un perfil adequat per a la realització de formació ocupacional adaptada en format dual i facilitar la seva inserció en el món laboral.

D'altra banda, el projecte persegueix millorar la preparació d'aquests joves, amb els suports que necessitin, mitjançant l'aplicació d'una metodologia innovadora i adaptada. Combina la teoria amb la realització de pràctiques no laborals, el que el centre anomena "aprendre treballant", en una aula de simulació que reprodueix el sistema industrial amb les eines i maquinària més habitual i en centres de treball, que els asseguri les competències necessàries per accedir a una àmplia diversitat de llocs de treball dins de l'àmbit industrial.

Actualment el projecte es troba en fase final de construcció a l’Avinguda Mogent de Llinars del Vallès, gràcies al suport d’empreses i entitats com Fundació La Caixa, ONCE, Sage, HP, Simón, Roca i Marlex i la Generalitat de Catalunya a través dels projectes socials finançats amb l’IRPF. El Premi Eines, dotat amb 2.500€, es destinarà a complementar l’equipament digital de l’aula de simulació.

Viver de Bell-lloc treballa des de fa 39 anys per la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb discapacitat intel·lectual o trastorn de la salut mental, a la comarca del Vallès Oriental. L’entitat compta amb un Centre Especial de Treball, serveis d’habitatge, lleure, formació i orientació professional entre d’altres. Durant el 2020, Viver de Bell-lloc va atendre més de 300 persones des dels diferents serveis i va promoure la inserció laboral de 49 persones. El seu Centre Especial de Treball dona feina a 149 persones amb algun tipus de disCapacitat o trastorn de salut mental.

Afegeix un comentari nou