La UAB és la primera universitat que rep el segell 'Q de Festa!'

Fundació Autònoma Solidària
Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font: Fundació Autònoma Solidària (FAS)
Joan Colom, Subdirector General de drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, durant l'acte institucional a la UAB
 Font: Fundació Autònoma Solidària (FAS)
Membres de les entitats UAB que han col·laborat en l'obtenció del segell 'Q de Festa'
 Font: Fundació Autònoma Solidària (FAS)
La rectora de la UAB, Margarita Arboix, rep el segell 'Q de Festa' de mans de Joan Colom

La UAB és la primera universitat que rep el segell 'Q de Festa!'

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La UAB s’estrena amb la FM2018 com a 'Festa Q', una acreditació que demostra que la universitat compleix amb els criteris de salut, benestar i qualitat d’oci durant les seves celebracions.

El distintiu “Q! de festa” és un projecte de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya que dona un distintiu als espais de música i ball que compten amb recursos i serveis relacionats amb la salut i el benestar.

Això comporta que la universitat ha d’oferir uns serveis mínims durant les seves celebracions, com l’entrega de materials informatius sobre salut i consum de drogues; informació preventiva en relació al consum d’alcohol i la conducció, i sobre els mitjans de transport públics més propers; la formació i sensibilització del personal en temes de prevenció i reducció de riscos; i assegurar l’accés a tots els seus assistents d’aigua fresca i de màquines de preservatius. A més, la universitat comptarà per primer cop amb un 'Punt Lila', una oficina d'informació i acompanyament per a les possibles víctimes d'agressions sexistes durant la festa.

Avantatges de ser FestaQ!

Adherir-se a “Q de Festa!” permet als locals i festivals gaudir d’un seguit de serveis de manera gratuïta, com tots els materials relacionats amb els serveis bàsics del projecte (expositors, fulletons informatius...); els cursos de formació sobre prevenció i reducció de riscos; i un servei de suport i assessorament continuat per tal de mantenir vigent al projecte.

A més, en relació a la seva difusió pública, s’ofereix una pàgina web on s’expliquen i es fa promoció dels establiments amb aquesta acreditació; un pla de comunicació estratègica pel projecte a diferents mitjans de comunicació i xarxes socials de tipus generalista i especialitzats en oci nocturn; i finalment la presència com a membres de la European Network for Safer Party Labels, una xarxa que vincula locals i festivals d’arreu de Catalunya i de diferents ciutats d’Europa, com París, Brussel·les i Zuric, que també ofereixen serveis afegits de qualitat en l’oci nocturn.

Acte d’entrega del distintiu

La universitat ha rebut el distintiu "Q de Festa!" en un acte que s'ha celebrat a la Sala Teatre de la UAB, i que ha comptat amb la participació de la rectora de la UAB, Margarita Arboix; la Vicerectora d’Alumnat i d’Ocupabilitat, Sara Moreno; el Subdirector General de drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Joan Colom; i també representants de paradetes d’estudiants i la Comissió de Salut de la UAB.

Colom ha destacat que "la FM2018 és el primer 'Q de Festa!' que es lliura en un àmbit universitari" i que "amb aquest programa es vol posar en comú els diferents agents d'oci nocturn per fer un espai més segur, atractiu i saludable". En aquesta línia, Colom ha acabat la seva intervenció anunciant que "l'àmbit universitari és un entorn ideal per promoure programes de prevenció al consum de substàncies".

Posteriorment, la Vicerectora d’Alumnat i d’Ocupabilitat, Sara Moreno, ha explicat que "el programa posa en valor coses que ja s'han estat fent bé durant els últims anys i permet una millor organització i logística de la festa. El segell és un pas més cap al tipus de festa modèlica que volem tenir".

Finalment, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha volgut agrair a tota la gent que fa possible que la Festa Major es desenvolupi de forma "tranquil·la i organitzada" i ha subratllat el paper de la Universitat, com a "peça fonamental" en l'ajuda als refugiats, en relació al lema "L'Autònoma acull" de la FM2018, on es celebren els dos anys d’existència del Programa Acollida de persones refugiades a la UAB.

Afegeix un comentari nou