Les vides de l'aigua

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
Coordinadora d'ONG Solidàries
 Font:
Font:

Les vides de l'aigua

Autor/a: 
Coordinadora d'ONG Solidàries
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

Una exposició sobre la importància de l'accés a aigua sanejada i quina relació té amb la salut i el desenvolupament de les comunitats, arriba a Girona i s'hi estarà fins a la 30 de març.

Metges Sense Fronteres, la Universitat de Girona, l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries porten l’exposició temporal ‘Les vides de l’aigua’ a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, del fotoperiodista Juan Carlos Tomasi. L'exposició va acompanyada d'un programa d'activitats paral·leles sobre el Dret a l’Aigua. La mostra fotogràfica reuneix imatges del sud del Níger, una zona del Sahel on la manca d’infraestructures per a emmagatzemar l’aigua de la pluja provoca escassetat.

Dividida en tres eixos, "Les vides de l’aigua" retrata la importància de l’aigua per la salut i el suport alimentari de les famílies, l’escassetat per la falta d’infraestructures per canalitzar-la i conservar-la i reivindica un accés a l’aigua neta i de qualitat com a element imprescindible pel desenvolupament de les comunitats. L’exposició estarà oberta al públic fins el 30 de març.

El fotògraf, Juan Carlos Tomasi, ha cobert conflictes i crisis humanitàries a Ruanda, els Balcans, Afganistan, Somàlia, Sudan i República Democràtica del Congo, entre altres, i ha publicat les seves fotografies als principals mitjans nacionals i internacionals, com The Guardian, El País, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya o The Independent.

A més de l'exposició, les entitats organitzadores han preparat un programa d'activitats relacionades amb el Dret a l’Aigua, que es desenvoluparan a la Biblioteca Carles Rahola de Girona:

24 de febrer, 18.30h (Auditori Gran). Taula rodona "L'aigua o la vida". Amb la presència de Juan Carlos Tomasi, fotògraf i autor de la mostra; Marc Salvadó, cooperant i enginyer industrial mecànic expert en logística, aigua i sanejament; i Ignasi Rodríguez-Roda, catedràtic d'Enginyeria Química i Director Científic del Campus de l'Aigua de la UdG. Modera: Lourdes Reyes, directora de la Biblioteca Carles Rahola.

3 de març, 18h (Auditori petit). Projecció de la pel·lícula "También la lluvia" d'Icíar Bollaín. Presentació a càrrec d'Amnistia Internacional

17 de març, 18.30h (Auditori petit). Taula rodona "Les vides de l'aigua als països empobrits". amb Míriam Planas, tècnica d'Enginyeria Sense Fronteres i Mònica Jiménez, especialista en aigua i sanejament de Metges Sense Fronteres.

Totes les activitats són obertes a tothom.

Afegeix un comentari nou