Més de 4.000 Periodistes per la Pau a Figueres i Girona

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
Sònia Cervià
 Font:
Font:

Més de 4.000 Periodistes per la Pau a Figueres i Girona

Autor/a: 
Sònia Cervià
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

La Coordinadora d’ONG Solidàries i els Ajuntament de Girona i Figueres coorganitzem la campanya de cultura de la Pau, una proposta per commemorar el Dia Escolar de la No‐Violència i la Pau a les dues ciutats.

Més de 4.000 alumnes que han creat més de 150 notícies de pau formen part d'aquesta iniciativa iniciada des de principis d'aquest any. Així, al llarg del mes de gener, les escoles participants han treballat la cultura de la pau, els drets humans i els seus valors, a través de la informació d’actualitat.

Un any més, la campanya inclou tallers de pau a les escoles, a partir dels quals s’han elaborat notícies tant per a premsa escrita com per a programes radiofònics i televisius. En aquesta línia, destaca la publicació d'El Diari de la Pau en l’edició nacional d’El Punt Avui, amb l'objectiu de donar a conèixer una campanya única al territori català, tant pel seu abast com per la seva originalitat.

Enguany, s'ha posat l’èmfasi en donar a conèixer experiències de pau, drets humans i convivència del seu entorn immediat, però també d’àmbits com l’economia o l’esport. Per primera vegada, la campanya ha comptat amb el suport de la Demarcació de Girona del Col∙legi de Periodistes. Com en anteriors edicions, la formació als nens i nenes ha estat a càrrec d'alumnat dels cicles formatius d’Educació Infantil, Animació Sociocultural i Integració Social de diversos centres educatius de Girona i Figueres.

La Festa

Com en les anteriors edicions de la campanya, Periodistes per la Pau es clourà dilluns 30, amb una festa al Parc del Migdia, en el cas de Girona, i al Poliesportiu Municipal, en el cas de Figueres.

Afegeix un comentari nou