Propostes per a un Nadal Altruista

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Propostes per a un Nadal Altruista

Autor/a: 
Montse Mateo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Regals, lectures, sortides... totes les activitats que es concentren en aquests dies poden tenir la seva cara altruista.

El Nadal ofereix moltes possibilitats per gaudir de les festes tot col·laborant amb les entitats que treballen per qui més ho necessita. Per això i perquè les necessitats no s'aturen per vacances, podem aprofitar les festes per col·laborar amb les entitats...

 1. Per la recerca

  Des de l’any 1992, la Marató de TV3 recapta fons per dedicar-los a la recerca i la divulgació de diferents malalties. Es calcula que, de mitjana, la Marató recapta uns 7 milions d’euros anuals.

  Hi ha també altres iniciatives, com ara les campanyes de la Fundació Sant Joan de Déu per ajudar a finançar diferents línies de recerca en els àmbits de la pediatria i la salut mental.

 2. Pel comerç just

  Els regals a la família, entre les amistats, a la feina... Sens dubte Nadal és època de regals i, per això, també és una bona ocasió per fer compres solidàries en botigues de comerç just que moltes entitats impulsen per afavorir la justícia i igualtat de condicions en el comerç mundial.

 3. Per les entitats

  També podem ajudar les entitats amb les nostres compres per Internet sense cap cost afegit. Això és el que permet Wapsi, una plataforma de compres online on la persona que compra pot destinar un percentatge de la seva compra a l'entitat que vulgui, sense cap recàrrec.

 4. Per una economia social i solidària

  Si volem optar per un consum responsable i de proximitat, enguany Barcelona proposa la I Fira de Consum Responsable, que s’instal·larà a la plaça Catalunya entre els dies 19 de desembre i 4 de gener.

 5. Pels somriures dels infants

  Els infants són, sens dubte, els protagonistes absoluts del Nadal però alguns han de passar les festes hospitalitzats.

  Per alleugerir l’estada i afrontar la malaltia amb optimisme, entitats com Pallapupas treballen per fer dels hospitals espais més amables per a infants i gent gran. Per ajudar a finançar els seus programes, Pallapupas proposa regals nadalencs i un calendari solidari a la seva botiga online.

 6. Perquè cap infant es quedi sense joguines

  Si els protagonistes del Nadal són els infants, les joguines ocupen un lloc central entre els regals que es fan per a aquestes dates. Perquè cap infant es quedi sense joguina, s’organitzen arreu del territori recollides de joguines com ara la que impulsa la Creu Roja.

  Igualment, s’organitzen mercats d’intercanvi a diverses poblacions. Les AMPA del Prat de Llobregat, per exemple, celebraran enguany la IV edició del seu mercat d’intercanvi de joguines.

 7. Per la gent gran

  El Nadal és una època que sol celebrar-se amb família i amics i, per això, les persones que viuen soles poden veure intensificar-se el seu sentiment de soledat.

  Per apaivagar aquest sentiment, entitats com Amics de la Gent Gran organitzen campanyes, actes i trobades adreçades a persones grans i al voluntariat que les acompanya.
 8. Pels qui no recorden

  Enguany, els Mossos d’esquadra editen la tercera edició del seu calendari solidari per recaptar fons per a la lluita contra l’Alzheimer.

  Els diners que s’aconsegueixin es destinaran, més concretament, al Projecte d’Estimulació Cognitiva a persones en fases inicials de la malaltia i als grups de suport emocional, desenvolupat per la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC).

 9. Pel Banc dels aliments

  Un any més, Catalunya Ràdio organitza el gran Tió Solidari per recollir aliments per a nadons en benefici del Banc dels aliments. S'hi pot participar comprant vals fins el 5 de gener o bé acostant-se el 23 de desembre al Born Centre Cultural, on Catalunya Ràdio farà un programa especial de Nadal.

Afegeix un comentari nou