Sexus, la sexualitat lliure de prejudicis

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Nova web de Sexus, de l'ABD. Font: Sexus
Nova web de Sexus, de l'ABD. Font: Sexus

Sexus, la sexualitat lliure de prejudicis

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

L’ONG Benestar i Desenvolupament ABD implementa un programa sobre sexualitat des d’una mirada integral i feminista que promou la diversitat i l’autonomia de cada persona.

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ofereix el programa Sexus, que aborda les diverses opcions, preferències sexuals, identitats i expressions de gènere, tot posant en evidència les desigualtats i totes les violències masclistes. Les diferents sexualitats, plaers i desitjos que formen part de la realitat de cada persona són el pal de paller de la iniciativa de treball.

L’aposta educativa de Sexus afavoreix l’autoconeixement i la perspectiva intercultural en la mirada de la sexualitat. La interseccionalitat d’eixos és present en la metodologia: aspectes socials, culturals, psicològics i biològics es creuen en la configuració dels plaers sexuals de cada persona. L’entitat utilitza un llenguatge que inclou i visibilitza un gran ventall d’identitats a través de les sigles LGBTI + (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transexuals i Intersexuals).

El programa inclou tres eixos de treball en acció formativa, oci nocturn i sensibilització. Els tallers educatius parteixen d’una pedagogia centrada en reconèixer els sabers i inquietuds que circulen en els grups per reflexionar i generar coneixement compartit. Així, els tallers són: Virgini-què??? Primeres trobades sexuals; Som divers@s; Sex Talk; Som cícliques; El meu cos, el meu plaer; Gaudeixo i em cuido; Conscientim?; “Això també és sexe”; Tecnoligue; De-generar-nos.

Pel què fa a l’activitat en l’àmbit de l’oci nocturn, Sexus realitza intervencions de proximitat en espais amb la música i el ball (instal·lació d’estands informatius, d’assessorament i sensibilització sobre sexualitats).

I respecte a la tasca de sensibilització, l’ONG declarada d’utilitat pública als vuitanta, planteja una metodologia de treball participativa i col·laborativa entre equip tècnic, voluntariat i artistes a través de la creació col·lectiva, grups focals i testeig de materials. Així, tenen penjat tot de recursos i materials col·laboratius.

Afegeix un comentari nou