10 consells perquè el vostre butlletí electrònic sigui un èxit

Autor/a: 
Xavi Aranda
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

10 consells perquè el vostre butlletí electrònic sigui un èxit

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

Avui en dia les xarxes socials i els butlletins electrònics fan moure la informació. Aquests últims, però, tenen més poder que els primers.

El butlletí electrònic s'ha convertit en una eina molt propera a la gent, usuaris i clients, més pròxims i més fidels, de la vostra entitat. Si les xarxes socials estan més de cara el públic que no heu compromès, el butlletí està més enfocat a les persones que realment tenen un interès amb la feina que realitzeu. I si nó penseu per què s'han donat d'alta al vostre butlletí.

Tot i què el butlletí electrònic estigui més enfocat al compromís, cal treballar-lo adequadament perquè el vostre voluntari o soci, l'obri i el llegeixi de dalt a baix. Els antics butlletins elaborats amb simple text, estan a anys llums dels butlletins actuals.

A continuació us detallem 10 recomanacions per elaborar un bon butlletí electrònic i què realment sigui consultat i llegit.

  • El disseny del butlletí ha de ser responsiu

Això significa que el butlletí s'ha de veure bé en els diferents dispositius que s'obri: ordinador, telèfon mòbil, tauleta, televisió amb internet... Penseu que el 66% dels correus electrònics són oberts mitjançant un telèfon mòbil o una tauleta electrònica.

  • Reduïu el nombre de notícies

Un butlletí electrònic amb moltes notícies té tots els números de no ser llegit. Reduïu el nombre de notícies a 5. I sobretot, què aquestes notícies realment siguin interessants pels socis o voluntaris. Tindran més èxit les notícies que demanin acció, com una crida per necessitat de voluntaris. Les notícies d'actualitat poden ser interessants però fins a cert punt.

  • Incloure un botó per fer un donatiu

Un butlletí el rebran persones que ja són sòcies o tenen un vincle molt estret amb l'entitat. Aquestes persones s'identifiquen amb la vostra entitat, i per tant poden aportar donatius econòmics. Incloure un botó per fer un donatiu al vostre butlletí pot ser beneficiós per vosaltres. Aquest botó el podeu vincular al servei de Paypal.

  • Activar els botons de compartir a les xarxes socials dins el vostre butlletí

Molts butlletins electrònics poden incorporar els botons de compartir a les xarxes socials dins de cada notícia. Això afavoreix que la notícia que incorporeu en el butlletí electrònic, pugui viatjar molt més lluny. De la safata d'entrada del gestor de correu a les xarxes socials.

  • Incloure vídeo als butlletins electrònics

Si incloure imatges a les xarxes socials és sinònim d'èxit, incloure vídeos dins un butlletí té el doble d'èxit. El vídeo té un poder cridaner molt més gran, dins d'un butlletí electrònic, que una imatge. Incloure un Youtube o un Vimeo, és molt simple, i la majoria de gestors de butlletins electrònics, com Mailchimp, ho permeten fer.

  • Analitzeu el nombre de butlletins electrònics que heu d'enviar

Depenent de les activitats que organitzeu, o de l'ajuda que necessiteu, podeu enviar més d'un butlletí electrònic a la setmana. Tot i així, tampoc heu de bombardejar les safates d'entrades dels vostres voluntaris o socis. Fer-se pesat amb el volum d'enviaments és sinònim d'”SPAM” i pot arribar a causar alguna baixa a la vostre base de dades de socis.

També heu d'analitzar el millor dia de la setmana per enviar el butlletí. Depèn molt dels hàbits culturals: quant la gent es mira el correu electrònic, quant la gent té temps de llegir tot el butlletí sencer o el grau d'interès cap a la vostra entitat.

Amb el servei d'estadístiques de Mailchimp, podreu analitzar quantes vegades s'ha obert el butlletí electrònic i les hores d'obertura. Proveu i experimenteu!

  • Incloure formularis de subscripció al butlletí a totes les pàgines del vostre blog o pàgina web

Els correus electrònics on enviareu el vostre butlletí poden venir de la base de dades socis o de les subscripcions d'enviament del butlletí, que poden incloure's a la vostra pàgina web. Incloure un formulari de subscripció del vostre butlletí electrònic a totes les pàgines del vostre blog o web, augmentarà el nombre de subscripcions.

Com a consell, us recomanem que separeu la llista de correu dels socis de la vostra entitat de la llista de correu de les subscripcions al vostre butlletí electrònic. Heu de distingir el soci del futur soci, i enviar-li diferents tipus de butlletins.

  • Feu campanyes gràfiques per què es subscriguin al vostre butlletí

Abans hem comentat del poder del vídeo dins el butlletí. Ara hem d'insistir del poder gràfic dins les xarxes socials, sobretot per animar a la gent que es subscriguin al vostre butlletí. Amb aquestes eines, podreu crear autèntiques imatges cridaneres per aconseguir aquesta fita.

  • No envieu butlletins electrònics amb adreces ocultes i arxius pdf

Si sou dels clàssics, d'escriure un butlletí electrònic amb simple text i enviar-lo des del vostre gestor de correu electrònic, heu de tenir en compte de no enviar-lo amb arxius pdf i ocultant les adreces. Aquesta acció està penada per la majoria de filtres de seguretat que utilitzen els gestors de correu electrònic, i faria que que el vostre missatge anés directament cap a la carpeta d'”SPAM”.

Afegeix un comentari nou