5 avantatges de registrar la vostra entitat a Google My Business

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Mitjançant Google My Business podreu especificar l'adreça de la vostra entitat. Imatge de Sascha Kohlmann. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Imatge de Sascha Kohlmann. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Mitjançant Google My Business podreu referenciar l'adreça de la vostra entitat a Google Maps. Imatge de Sascha Kohlmann. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Google My Business facilita que la gent truqui a la vostra entitat. Imatge de Chris Bloom. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Imatge de Chris Bloom. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Google My Business facilita que la gent truqui a la vostra entitat. Imatge de Chris Bloom. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0

5 avantatges de registrar la vostra entitat a Google My Business

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Google My Business és un servei de Google per crear fitxes informatives de persones jurídiques. Mitjançant aquestes fitxes podreu oferir molta informació sobre la vostra entitat.

Abans que Internet existís, quan necessitàvem trobar el telèfon o l’adreça d’alguna entitat, cercàvem la informació mitjançant les pàgines grogues, la secció de telèfons útils que publicaven alguns mitjans de comunicació o els directoris que publicaven els ajuntaments. Tanmateix, si no trobàveu la informació, moltes vegades trucàveu al servei d’informació gratuïta de la vostra companyia telefònica.

Això, avui en dia, això és impensable. Des de l’arribada d’Internet i les pàgines web, les entitats poden mostrar la seva informació bàsica a través de la seva pàgina web. Allà, les persones poden trobar la informació que vosaltres publiqueu. Però, què passa quan les pàgines web no acaben d'estar indexades pels cercadors o tenen diversos problemes tècnics? En els resultats de cerca no es veurà la vostra pàgina. I això és un problema.

Des de fa uns anys, Google va detectar aquest problema i va decidir iniciar un registre perquè els usuaris i usuàries registrin la informació dels seus negocis o la informació de les seves entitats. Aquest registre és Google My Business. Mitjançant aquesta informació registrada, Google mostra la informació a qualsevol persona que faci alguna cerca relacionada amb la vostra entitat. Concretament, la informació, la mostra a la part dreta de la pantalla del vostre ordinador o a la primera posició de la pantalla del vostre dispositiu mòbil.

Però, Google My Business també serveix per a les entitats, fundacions o associacions sense ànim de lucre? Sí. I a continuació us descrivim alguns d’aquests avantatges perquè us registreu a aquest servei de Google.

  • Més visibilitat

Qualsevol persona que cerqui informació sobre la vostra entitat, veurà la fitxa de Google My Business en les primeres cerques. Això, sense necessitat d’haver d’optimitzar el SEO de la pàgina web de la vostra entitat ni haver de contractar cap campanya publicitària de Google Ads. La informació que es mostra en els primers resultats o en llocs destacats, és la informació més important.

També podreu configurar les ubicacions de la vostra entitat. Parlem en plural perquè Google My Business permet afegir més d’una ubicació a la vostra entitat. Per tant, si teniu delegacions, podreu especificar-les. Mitjançant aquest registre geogràfic, la vostra entitat apareixerà en els mapes de Google.

  • Més formes de contactar

Un aspecte tradicional a l’hora d’establir mecanismes de comunicació, és afegir un formulari de contacte a la vostra pàgina web. Però aquest formulari, moltes vegades està un pèl amagat. O no funciona correctament. També és interessant saber quantes vegades consulteu el correu electrònic de la vostra entitat. Si us envien un correu urgent, el veureu al mateix moment?

Mitjançant la fitxa de Google My Business, podreu especificar altres formes de contactar. Com per exemple el telèfon. Mitjançant el telèfon mòbil, si feu una cerca a Google d’una entitat, el cercador us mostra la fitxa de Google My Business i us surt la informació del seu telèfon, podreu trucar directament a l’entitat que cerqueu.

Una altra particularitat de Google My Business, és l’opció de poder definir els vostres horaris de contacte i els dies que teniu tancats, tant sigui per descans com per festiu. Mitjançant aquesta informació, les persones que vulgui contactar amb vosaltres podran saber si esteu disponibles o no.

  • Fotos i vídeos del vostre marxandatge.

Si sou una entitat que veneu marxandatge, podreu anunciar-lo mitjançant Google My Business. L’eina permet afegir tots els productes que disposeu a la vostra botiga electrònica. Mitjançant aquesta connexió, tots els vostres productes estaran referenciats a través de Google i podran sortir en la mateixa fitxa de Google My Business. Mitjançant aquesta opció podreu vendre molts més productes a través d’Internet.

  • Qualificacions

Segurament, molts de vosaltres necessiteu tenir referències externes d’alguna entitat, abans de fer un voluntariat. I aquestes referències poden ser difícils de trobar, ja que no existeixen molts llocs virtuals on poder deixar comentaris o valoracions sobre les altres entitats.

Mitjançant Google My Business podreu activar una secció de qualificacions de la vostra entitat perquè us puguin jutjar. Les persones us podran valorar mitjançant un sistema de puntuació, basat en estrelles. Tots els comentaris que deixin a la fitxa de Google My Business els podeu respondre, tant per agrair el comentari com per interessar-se, en cas d’alguna queixa.

  • Preguntes i respostes

I per últim, una de les opcions que la gran majoria d’entitats no tenen a la seva pàgina web. La secció de preguntes i respostes. Una de les seccions amb més utilitat que poden ajudar molt a les persones que visiten la vostra pàgina web.

Google My Business permet afegir una secció de preguntes i respostes. Mitjançant aquesta secció, les persones que visitin la fitxa de Google My Business podran ampliar la informació que tenen de la vostra entitat o aclarir algun dubte, sense necessitat de contactar amb vosaltres.

Tot i que Google My Business està molt orientat als negocis digitals, és una opció molt interessant per les entitats, associacions i fundacions. Mitjançant el registre de la vostra fitxa, facilitareu a les persones que puguin trobar informació sobre la vostra entitat. Per tant, a què espereu a crear la vostra fitxa de Google my Business?

Afegeix un comentari nou