5 configuracions de la vostra pàgina de Facebook

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Captura de pantalla de la configuració de facebook Font: Facebook
Les configuracions de Facebook són molt extenes i cal que estiguin actualitzades.
Captura de pantalla de les pestanyes de Facebook Font: Facebook
Podeu afegir, treure i gestionar les pestanyes de Facebook.

5 configuracions de la vostra pàgina de Facebook

Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Colectic - Informàtic

Resum: 

Facebook constantment incorpora noves novetats a les seves pàgines. A continuació us descrivim alguns detalls per acabar de configurar correctament la pàgina de la vostra entitat.

Contínuament, Facebook presenta moltes novetats per al seu format de pàgina. Aquestes novetats van sent publicades al seu blog de notícies i s’activen, normalment, sense previ avís. Si Facebook no avisa de la novetat, l’usuari o usuària que administra la pàgina de l’entitat, no s’adona que hi ha una novetat. I és difícil agafar el costum de revisar, cada cert temps, la configuració de la pàgina de Facebook.

En el següent llistat us enumerem cinc configuracions de Facebook que molt probablement desconeixíeu o que molt probablement no havíeu acabat de configurar. Algunes d’aquestes configuracions són essencials per tal que, els usuaris i usuàries us puguin trobar mitjançant el cercador de la mateixa xarxa social.

 • Configuració de la pàgina

Aneu a la vostra pàgina de Facebook i visiteu la secció «Configuració». Fixeu-vos quantes opcions de configuració que disposeu. Mireu-les una a una. N’hi ha que són molt importants, com:

 1. General - Page verification: Facebook vol controlar que darrere aquesta pàgina hi hagi alguna persona vinculada a alguna entitat. I per això demana un número de telèfon. Si introduïu el número de telèfon, Facebook us farà una trucada i us indicarà un codi que haureu d’introduir. Mitjançant això, la vostra pàgina sortirà a les cerques dels usuaris i usuàries.
 2. General - News Feed Audience and Visibility for Posts: si activeu aquesta acció, cada vegada que escriviu una publicació, podreu segmentar qui podrà veure aquesta publicació. Així arribareu a la gent que realment us interessa.
 3. General - Suggeriments de pàgines similars: mitjançant aquesta opció activada la vostra pàgina serà recomanada a terceres persones. Així podreu guanyar moltes més visites.
 4. General - Translate automatically: amb aquesta opció activada, la gent que no parla l’idioma amb què escriviu, li sortirà una opció per poder llegir els vostres missatges traduïts. Mitjançant aquesta opció, tothom entendrà el que esteu escrivint.
 5. Edita la pàgina – Templates: Fixeu-vos que podreu seleccionar una plantilla específica per a entitats sense ànim de lucre. Cada plantilla té unes configuracions predeterminades. És interessant que proveu aquesta plantilla. En cas que no us agradi, podeu seleccionar-ne un altre.
 6. Destacats – M’agrada: Sabeu que podeu fer un m’agrada des de la vostra pàgina de Facebook? Això és molt interessant, ja que l’altra pàgina rep una notificació del vostre m’agrada. Però també podeu tenir una secció amb les 5 pàgines que més us agraden. I per aquestes 5 pàgines, serà un honor!

 • Configureu la crida a l’acció

Totes les pàgines de Facebook tenen un botó, just a sota de la fotografia de portada, que es pot utilitzar perquè les persones visitants facin alguna acció concreta. Aquestes accions poden ser les següents:

 1. Comanda de serveis. Ideal pel marxandatge de la vostra entitat.
 2. Enviar un missatge. Per mantenir una conversa.
 3. Més informació. Per afegir informació més detallada.
 4. Fer un pagament o donació. Ideal per les entitats que poden rebre donacions.
 5. Descarregar una aplicació o un joc. Ideal per si l’entitat ha programat una aplicació i vol que la gent la descarregui.

Els Call to action són molt interessants pels visitants de la vostra pàgina

 • Configura i ordena les pestanyes de la vostra pàgina de Facebook.

Una altra opció interessant són les pestanyes de la vostra pàgina de Facebook. Aquestes pestanyes les podreu veure sota de la imatge de perfil de la pàgina (recordeu que hi ha dues imatges, la de perfil i la capçalera). Aquesta opció la podreu configurar des de l’opció «configuració» de la pàgina, opció «Edita la pàgina» i la secció «Pestanyes». Aquí podreu afegir, treure i configurar totes les pestanyes que creieu interessants.

 • Activeu la valoració de la pàgina

Una de les pestanyes més interessants que podreu trobar, és la d’Opinions. En aquesta pestanya trobareu l’opció «Show Reviews». Aquesta opció són les estrelles de valoració que surten a totes les pàgines de Facebook. És important tenir aquestes estrelles activades, ja que aconseguireu que la gent us valori. I si la gent us valora molt positivament, sortireu als resultats de cerca.

 • Feu més atractiva la imatge de perfil i la imatge de portada.

Les imatges de perfil i les imatges de portada, són dos elements gràfics que les persones visitants, poden guardar un bon record. Per això és interessant que intenteu ser creatius. Podeu, per exemple, afegir un fragment de vídeo a la capçalera o fer combinacions amb les dues imatges.

La pàgina de Facebook de la Tate Gallery és un exemple de creativitat.

Afegeix un comentari nou