5 eines per crear GIF's animats

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 eines per crear GIF's animats

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Els GIF's animats s'estan convertint en una forma de comunicació molt atractiva i simple de crear. En aquest llistat trobareu 5 eines per crear GIF's animats d'una forma molt senzilla que podreu utilitzar en les vostres campanyes.

El GIF animat, un invent sorgit de la primera «World Wide Web», que ha ressorgit com un au fènix. Molta gent recordarà les primeres pàgines d'Internet en estat de construcció, amb una animació d'una persona treballant en una obra. Aquestes animacions són històriques i ara han tornat per quedar-s'hi. El fet que alguna xarxa social i algunes aplicacions de missatgeria instantània permetin incloure GIF's animats a les publicacions, ha popularitzat la creació i la utilització d'aquestes animacions.

Aquest gif animat és dels més recordats de tots

De motius tècnics no li falten. I és que aquest format d'imatge creat per Compuserve l'any 1987, utilitza un sistema de compressió que redueix considerablement el pes de la imatge. L'any 1989 es va revisar el format, i es va crear un de nou que permetia incloure més d'una imatge dins el mateix arxiu. Gràcies a aquesta revisió, els GIF's poden ser animacions.

A continuació us descrivim algunes eines actuals que us permeten crear GIF's animats d'una forma molt simple. Combinant aquestes eines amb les vostra imaginació, podreu crear imatges animades per les vostres campanyes publicitàries:

via GIPHY

  • Ezgif.com: és una pàgina que permet crear GIF's animats a partir de diverses imatges. Els formats d'imatge que permet pujar són JPG, PNG, BMP. Aquestes imatges, es converteixen en GIF automàticament. Quan es puja la imatge final, es crea la animació. El text que vulgueu afegir al GIF animat, ja haurà de formar part d'alguna imatge que pugeu.
  • GifMaker.me: és una pàgina que permet crear GIF's animats mitjançant diverses imatges. Aquesta eina, però, té més característiques: configurar la mida del GIF animat, configurar el temps de l'animació, configurar les vegades que es repeteix l'animació i, incorporar música d'altres vídeos del Youtube, a partir d'un temps determinat.

    via GIPHY

  • Makeagif: és un banc de GIF's animats i també una eina molt completa per crear-ne. Mitjançant «Makeagif», es poden crear GIF's animats a partir de: fitxers d'imatge, vídeos del Youtube, fitxers de vídeo, gravacions amb càmeres de videoconferncia i a partir d'altres GIFS animats ja creats. Makeagif està disponible mitjançant navegador web.
  • GIF Me! Camera: és una aplicació per dispositiu mòbil que permet gravar mitjançant la càmera del dispositiu, aplicar diversos dissenys i, per acabar, aplicar filtres, text, controls de velocitat i de repetició. Un cop creat el GIF animat, es pot compartir directament a les aplicacions de missatgeria instantània, com Wahtsapp o Telegram, o a les diverses Xarxes Socials.

    Giphy: és una pàgina web on podreu cercar GIF's animats fets i crear-ne de nous mitjançant arxius de vídeo o vídeos del Youtube. El sistema és molt simple, puges l'arxiu de vídeo o cerques un vídeo al Youtube. Delimites el punt d'inici i el punt final, la durada i el text que vols afegir. I ja ho teniu fet.

Afegeix un comentari nou