5 eines per avisar-vos quan surtin subvencions o premis

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 eines per avisar-vos quan surtin subvencions o premis

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Les eines d'alertes informatives són eines que us envien les informacions que detecten i que vosaltres desitgeu. Algunes eines funcionen a nivell global d'Internet i d'altres a les xarxes socials.

Les eines d'alertes informatives és un recurs que pot ser de molta utilitat per les entitats. Detectar subvencions, ajudes o premis econòmics en són algun exemple. Mitjançant una configuració, podreu anar rebent les alertes sobre els termes que més us preocupen.

Però d'aquest tipus d'eines n'hi han moltes i amb diferents funcions. Mitjançant un senzill recull, hem volgut agrupar les eines que funcionen a nivell d'Internet i les que funcionen mitjançant les xarxes socials.

Alertes de Google: és un dels primers serveis d'alerta que es van crear a Internet i un dels que funciona millor de tota la xarxa. El seu funcionament és molt senzill, mitjançant el seu cercador, s'introdueix un terme i a partir d'aquí es poden crear alertes d'aquest terme. Com a opcions, es pot configurar la freqüència d'enviament d'alertes, les fonts d'informació, l'idioma, religió i el correu d'enviament.


IceRocket: més que avisar-vos que ha sortit cercadors, IceRocket és un potent cercador especialitzat en Twitter i Blogs. Dels resultats que se'n desprèn, es poden analitzar les tendències actuals referents als termes que heu cercat. IceRocket us mostra si aquell terme està sent molt utilitzat. Amb aquesta informació, podeu detectar si heu de cercar un altre terme per poder trobar finançament.


Socialmention: és una eina que permet cercar termes rellevants dins de blogs, microblogs, eines de marcadors socials, imatges d'Internet o eines de preguntes i respostes. Un cop heu cercat un terme, us mostrarà els resultats trobats, les estadístiques d'aquell terme i múltiples possibilitats com crear una alerta de correu, sindicar-vos mitjançant RSS a la cerca o fins i tot descarregar un arxiu CSV.


Buzzsumo: és una eina per cercar termes rellevants o sinònims de termes, a Internet i a les xarxes socials com Facebook, Linkedin, Twitter, Pinterest o Google+. Buzzsumo permet múltiples possibilitats de filtres de cerca com: temps, llengua, estat o tipus de continguts. Un cop us mostra els resultats, també us mostra persones que influencien en aquell terme o crear alertes de correu electrònic.


Delicious: Delicious és un eina de marcador social. Els marcadors socials permeten a l'usuari guardar enllaços d'interès, classificar-los per etiquetes i compartir-los amb la resta d'usuaris. Delicious ofereix una opció anomenada «Discover» que permet crear alertes d'enllaços per etiquetes. Mitjançant aquestes alertes podreu conèixer les últimes tendències dels temes que més us interessen. Recordeu que Delicious és un dels marcadors socials més utilitzats.

Comentaris

Sí, mola pensar en aquestes èines per a treure un us diferent del què en teoria fan... però alguna és de pagament, com ara Buzzsumo: pensada com a arma SEO, la cerca que et fa és super limitada i, a més, només et deixa fer dues o tres cerques abans de dir-te que, si vols més, patapam. Paga.

Afegeix un comentari nou