5 formes d’utilitzar els emojis

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
L'ús dels emojis va començar amb els telèfons mòbils.  Font: Imatge de Esther Vargas. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
L'ús dels emojis va relacionat amb la popularització dels tel·lefons mòbils intel·ligents. Imatge de Esther Vargas. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Els emojis han traspassat fronteres i també s'utilitzen en la comunicació escrita mitjançant ordinadors. Imatge de Nelson Pavlosky. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Imatge de Nelson Pavlosky. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
Els emojis han traspassat fronteres i també s'utilitzen en la comunicació escrita mitjançant ordinadors. Imatge de Nelson Pavlosky. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0

5 formes d’utilitzar els emojis

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Mitjançant l’ús d’emojis podreu ajudar a interpretar millor els vostres missatges. L’ús dels emojis ha traspassat fronteres i es comencen a utilitzar en ordinadors.

Actualment, cada dia utilitzeu el vostre dispositiu mòbil per comunicar-vos amb les persones. Enviar missatges o correus electrònics, són tasques que realitzeu cada dia. Però la comunicació escrita per text, és un tipus de comunicació que pot ser molt freda. Sobretot si no s’utilitzen molts adjectius o adverbis que poden ajudar a contextualitzar la situació.

Com podeu, doncs, comunicar digitalment i que no sigui fred? Actualment existeixen uns pictogrames anomenats ‘emojis’ que poden ajudar-vos molt a l’hora de comunicar més amistosament. Aquests 'emojis' van néixer al Japó dels anys 90 i són una evolució de les emoticones que s’enviaven a través dels missatges SMS.

A diferència de les emoticones, els ‘emojis’ són petits dibuixos que representen accions, emplaçaments, estats anímics, objectes, aliments, animals o idees. En un principi només s’utilitzaven en dispositius mòbils primitius, però veient la seva utilitat també es van començar a utilitzar en els fòrums d’Internet.

En els fòrums van néixer els ‘animojis’ que són bàsicament ‘emojis’ però amb animacions curioses. En els primers anys del nou mil·lenni era molt corrent veure fòrums d’Internet carregats d'emojis animats. No va ser fins a la popularització dels dispositius mòbils que els ‘emojis’ s’han començat a utilitzar en les aplicacions de missatgeria instantània.

Però com podeu utilitzar els ‘emojis’ en les vostres comunicacions? A continuació us enumerem algunes formes per poder utilitzar els ‘emojis’ d’una forma idònia.

Inserir ‘emojis’ per donar context.

A vegades les frases escrites, si no s’utilitzen adjectius o adverbis i si són oracions molt curtes, poden ser interpretades de diverses maneres. Aquesta mateixa frase, si és dita i l’escoltem, pot ser interpretada d’una forma molt concreta. Però amb les frases escrites, és diferent. Com podem diferenciar si algú està dient alguna cosa greu o d’una forma totalment cordial?

Mitjançant la inserció d’un ‘emoji’ al final de la frase, aquesta frase serà interpretada correctament, segons la voluntat de la persona que l’ha escrit. És recomanable, doncs, que en comunicacions més formals, utilitzeu algun 'emoji' al final d’alguna frase que pugui donar peu a confusions.

Emojis per enumerar

Els processadors de text, com el LibreOffice, podeu enumerar paraules o frases mitjançant pics, punts, números, lletres o triangles. Per una comunicació més fluida i més entenedora, a les xarxes socials podeu escriure missatges i enumerar paraules o frases mitjançant ‘emojis’.

Això sí, aquests ‘emojis’ haurien de tenir relació directa amb la frase o paraula que heu d’escriure. Si per exemple voleu descriure una adreça, podeu afegir l’'emoji' d’un mapa o d’una casa.

Emojis per cridar l’atenció

Moltes vegades, teniu una multitud de missatges per llegir. La gran majoria d’aquests missatges poden ser banals i gens importants. Però quan veieu algun ‘emoji’ al principi de la frase, us podeu alertar o us pot cridar l’atenció.

Mitjançant la inserció d’un ‘emoji’ a l’inici d’una frase podreu captar l’atenció dels vostres destinataris. Així, d’aquesta manera, llegiran el vostre missatge.

Emojis als assumptes dels correus electrònics

És una tècnica que pocs col·lectius utilitzen. Normalment associem l’ús dels ‘emojis’ en els missatges de les aplicacions de missatgeria instantània. Però l’ús dels 'emojis' en el correu electrònic és tan habitual i pot ajudar moltíssim.

Només heu de pensar en la vostra safata d’entrada del vostre gestor de correu electrònic. Tota plena de correus electrònics. Si algun d’aquests correus utilitzés un ‘emoji’, oi que seria més fàcil d’identificar?

Comunicació via pictogrames

Una forma divertida de comunicar, és la utilització parcial d’'emojis'. A les xarxes socials, per exemple, és una bona opció per ajudar a identificar el sentit del vostre missatge. Si per exemple voleu anunciar un concert que ha programat la vostra entitat, al principi del missatge podeu afegir l’'emoji' d’una guitarra. I si el concert és totalment gratuït, al final del missatge podeu inserir l’'emoji' ‘free’.

Mitjançant aquestes recomanacions podreu fer servir els ‘emojis’ sense que facin mal als ulls de les persones que us llegeixin. Com heu pogut veure, sempre es recomana utilitzar els ‘emojis’ al principi o al final de les frases que escriviu. Mai al mig, ja que estaríeu barrejant diversos codis a la vegada.

Gairebé tots els dispositius mòbils ja tenen incorporat una col·lecció d’emojis al mateix teclat. Per això s’ha popularitzat l’ús dels emojis en els dispositius mòbils. Però en canvi en l’ús dels emojis en ordinadors, està sent més lent, ja que els teclats físics, no incorporen emojis.

Així i tot, hi ha diverses pàgines web on podreu visualitzar ‘emojis’, copiar-los i enganxar-los en els missatges que escriviu des de l’ordinador. Aquestes pàgines són les següents:

Afegeix un comentari nou