5 formes d'utilitzar un «Drone» educativament
Comparteix
Els «Drones» han aparegut a la carta dels Reis i a moltes llars de molts infants han arribat. Esquivant l'espectacularitat tecnològica dels «Drones», aquests aparells poden tenir alguna utilitat educativa.
Ja fa temps que els «Drones» estan intentant introduir-se a les vostres vides. Primer van ser alguns vídeos del Kilian Jornet, que van ensenyar-vos la relació que tenia el «Drone» amb una càmera de vídeo. Després, els plans de la companyia nord-americana «Amazon», de transportar els seus paquets mitjançant «Drones». Però aquest Nadal, segurament, a moltes cases deu haver aparegut un «Drone» en forma de regal. I més enllà de les estones que els infants es poden divertir fent-lo volar, també hi han algunes formes d'utilització més educatives.
A continuació us descrivim algunes recomanacions per utilitzar els «Drones» com una eina per fer despertar la curiositat tecnològica, medi ambiental o artística de l'infant. Algunes d'aquestes recomanacions utilitzen altres recursos tecnològics que podeu tenir a la vostra proximitat.
- Monitoritzar inclemències meteorològiques
Depèn de la zona on viviu, poden haver-hi molts canvis de temps sobtats. Tempestes, calamarsa, corrents forts de vent etc. Tots aquests canvis de temps es poden mesurar. Però no és el mateix mesurar-los des d'una estació meteorològica, que fer-ho a certa altura amb un «Drone». Mitjançant un «Drone» equipat amb una placa d'Arduino amb sensors meteorològics podreu despertar la curiositat dels infants per la meteorologia.
- Mesurar la contaminació atmosfèrica
Si amb un «Drone» i una placa Arduino amb sensors, podeu mesurar els canvis meteorològics, també podreu mesurar els índexs de contaminació atmosfèrica. Només haureu de canviar els sensors meteorològics per uns de contaminació atmosfèrica. A més, la mobilitat del «Drone» us permetrà mesurar els índexs de contaminació en llocs que no es mesuren actualment. I de pas, aquestes dades les podeu presentar en forma de dades obertes perquè tothom les pugui fer servir.
- Gravacions més autèntiques amb un «drone»
Tal i com hem explicat al principi, els plans i seqüències gravats amb una càmera subjectada en un «Drone» són més espectaculars. A part dels moviment lineals sense interrupcions brusques, també es poden gravar autèntiques vistes aèries impossibles de fer des del terra. Només necessitareu un «Drone» i una càmera que gravi amb vídeo. Recordem que la imaginació de l'infant pot ser molt més creativa que la d'un adult. Per tant, deixeu-los fer d'operadors de càmera!
- Aprendre a construir i millorar el propi «Drone»
No tots els infants han rebut un «Drone» a casa la nit de Reis. Però això no impedeix que en puguin tenir un. I és més, no impedeix que puguin aprendre a construir-ne un. A la xarxa hi han molts exemples, pas a pas, de com construir un «Drone». Amb la construcció del seu propi «Drone», els infants poden aprendre molts coneixements de tecnologia, física, programació, electrònica i matemàtiques.
- «Drones» artístics
Equipar un «Drone» amb llums leds i programar-los perquè realitzin unes coreografies a l'aire. Fer volar els «Drones» amb unes teles de colors, creant formes elàstiques. O, fins i tot, també podreu simular el Drac de la llegenda de Sant Jordi. Només haureu de combinar la destresa plàstica dels infants i la tecnologia del «Drone» per fer més espectaculars les vostres creacions.
Afegeix un nou comentari