5 formes perquè les entitats aprofitin el fenomen Pokémon Go

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 formes perquè les entitats aprofitin el fenomen Pokémon Go

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

El joc Pokémon Go ha fet sortir al carrer molts usuaris i usuàries que visiten llocs per recollir «Pokémons». Les entitats també poden aprofitar-se d'aquest fenomen tan viral mitjançant solucions creatives.

Pokémon Go, el joc de la companyia japonesa Nintendo, ha revolucionat el món dels mòbils. Des de que es va publicar el joc, el passat mes de juliol, més de 100 milions d'usuaris i usuàries s'han descarregat l'aplicació. Queda clar que aquest joc s'ha fet viral i moltes persones ja estan estudiant com aprofitar aquesta viralitat pel seu propi benefici.

El joc es basa en anar recollint més de cent espècies de «Pokémon» mitjançant la realitat augmentada del teu mòbil. La realitat augmentada permet veure el teu entorn, en un mapa, des del teu telèfon mòbil. A mesura que us aneu movent pels indrets, veureu que hi han llocs on hi han espècies de «Pokémons». Quan us poseu davant d'un «Pokémon», heu de llançar una pilota per recollir-lo. A mesura que aneu recollint «Pokémons», podreu anar avançant de nivell per poder recollir altres espècies de «Pokémons».

Més endavant, el joc us demanarà que us afegiu a un grup d'usuaris i usuàries i sortiu a recollir més «Pokémons». També existeixen els gimnasos, llocs físics on podreu reptar l'usuari o usuària que domina aquest gimnàs. A part, també existeixen les «Poképarades». Les «Poképarades» són llocs físics del carrer, registrats pels usuaris i usuàries, on trobareu alguns regals per seguir evolucionant amb el joc.

Com les entitats poden aprofitar-se de Pokémon Go?

Hi han vàries formes perquè les entitats puguin aprofitar la viralitat de Pokémon Go. A continuació us en descrivim cinc.

  1. Comparteix a les xarxes socials les localitzacions de «Pokémons» amb els teus propòsits: de «Pokémons» se'n poden trobar a molts llocs. Molts d'aquests llocs poden estar a prop de la vostra associació o prop d'alguna zona on la vostra associació actua. Mitjançant les xarxes socials, podeu compartir les localitzacions dels «Pokémons» i crear esdeveniments per recollir-los. Els usuaris i usuàries que vinguin a recollir «Pokémons», de pas, podran conèixer la vostra entitat i les vostres activitats.
  2. Celebra la recollida de «Pokémons» fent donatius: moltes entitats han creat guardioles per recaptar donatius. Aquestes guardioles estan repartides a molts comerços o en els mateixos locals de les associacions. Però com podeu atraure els visitants perquè facin un donatiu a la guardiola? Fàcil. Si aquesta guardiola està col·locada en un lloc on hi ha «Pokémons» per recollir, col·loqueu una pissarra fora de l'establiment, amb el següent escrit: «Si has recollit algún Pokémon, fes un donatiu». Si és un lloc molt concorregut, segurament caurà alguna que altra moneda.
  3. Col·loqueu Mòduls d'esquers prop de la vostra parada «Pokémon»: Mitjançant la pàgina de Pokémon Go podreu demanar que durant 30 minuts, apareguin «Pokémons» prop vostre. Aquesta demanda té un cost de 100 «Pokécoins», el sistema monetari que empra el joc. Mitjançant aquest esquer, podreu atraure la presència de més recol·lectors i recol·lectores de «Pokémons» que voltin prop vostre, i de pas, dóna'ls-hi el tríptic informatiu de la vostra entitat.
  4. Compartiu les vostres aventures caçant «Pokémons» a Snapchat: Snapchat i Pokémon Go, són dos de les apps que més utilitzen els i les joves d'avui en dia. Per tant, combinar-les pot ser un èxit rotund. Més, en el cas que voleu atraure l'atenció del públic juvenil. A Snapchat podreu compartir les vostres recol·leccions de Pokémons i de pas, compartir la zona propera de la vostra entitat. Si els i les joves, ronden per aquella zona propera a vosaltres, poden aproximar-se més a la vostra entitat.
  5. Per cada «Jigglypuff» recol·lectat, aquesta entitat rebrà 1 euro. Segurament aquest mètode l'haureu vist moltes vegades: per cada compra efectuada tal ONG rebrà 1 euro, per cada kilòmetre que heu corregut, tal fundació rebrà un euro... Doncs al Pokémon Go també es pot fer el mateix. Per tants «Pokémons» caçats, l'entitat tal rebrà tants euros. Només heu de trobar algú que pugui fer l'aportació econòmica.

Una altra forma de recollir «Pokémons» i fer activisme

Els gimnasos on podreu combatre amb altres usuaris i usuàries de Pokémons, estan situats en llocs físics. Alguns d'aquests llocs físics estan vinculats d'alguna forma en objectius de plataformes, entitats o activistes. Aquests gimnasos poden ser conquerits pels usuaris i usuàries. Imagineu-vos doncs, que algun o alguna activista tingués el control d'un gimnàs, situat en un objectiu d'alguna mobilització. L'exemple més clar, és el cas de l'activista LGBTQ, amb l'usuari «LoveIsLove» que la setmana passada va conquerir el control del gimnàs situat a l'Esglèsia Baptista Westboro de Topeka, estat de Kansas. Aquesta església és coneguda per anar contra els interessos dels i les activistes LGBTQ. Així doncs, simbòlicament, el moviment LGBTQ, ha conquerit un lloc estratègic.

Afegeix un comentari nou