5 millores a Facebook Grups per construir més comunitat!

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Imatge de la passada Facebook Groups Communities Font: Facebook
A la passada Facebook Communities Summit es van presentar totes aquestes novetats sobre Facebook Groups!
Missatge benvinguda als nous usuaris de Facebook Groups Font: Facebook
Una de les novetats són els missatges de benvinguda que reben els nous usuaris dels grups.
Perfils personals dins d'un grup de Facebook. Font: Facebook
Dins el grup, cada membre pot tenir un petit perfil personal.
Estadístiques de Facebook Groups Font: Facebook
Per fi es podran visualitzar estadístiques dins Facebook Groups.

5 millores a Facebook Grups per construir més comunitat!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Colectic - Informàtic

Resum: 

Els grups de Facebook són eines que permeten un grau d’interacció molt més gran. Des del passat estiu s’han presentat moltes millores que permeten moltes més innovacions.

Recordeu els xats? I els fòrums? Totes aquelles converses digitals que havíeu gaudit amb amics, coneguts o contactes nous? Tot i que els xats i els fòrums encara existeixen, val a dir que les xarxes socials i la missatgeria instantània han robat el protagonisme a aquestes eines de finals dels 90 i principis de segle XXI.

Tanmateix, hi ha una xarxa social que va decidir integrar la funcionalitat dels fòrums dins les seves possibilitats. Facebook Groups permet gestionar tota una comunitat en línia dins de la mateixa xarxa social. Els i les membres d’aquest grup poden participar-hi, publicant continguts o comentant-los. També existeix el rol de moderació, per tal de mantenir un ordre en les publicacions i converses generades.

A finals d’any 2017, Facebook ha presentat tot de novetats relacionades amb Facebook Groups. Moltes d’aquestes novetats es van publicar a la passada Facebook Communities Summit, celebrada el mes de juny a Chicago. En aquesta convenció es van presentar moltes d’aquestes novetats que a continuació us descrivim:

  • Missatges de benvinguda: Facebook Groups ha decidit incloure un missatge automàtic de salutació personalitzada. És interessant saludar i donar la benvinguda a qualsevol membre nou de la comunitat. A part d’educació, també és un sinònim d’afectivitat. Mitjançant un missatge, aquest nou membre es pot sentir més ajudat i pot sentir-se més animat a participar d’aquesta comunitat.
  • Distintius: Facebook ha decidit distingir els membres dels grups que tenen un rol diferent de la resta. Aquests distintius són tres, administradors, moderadors i nous membres. Mitjançant aquests identificadors, cada membre podrà diferenciar-se i adreçar-se a la resta, amb més coneixement de causa.
  • Perfils dels membres del grup: a partir d’ara qualsevol membre d’un grup pot clicar sobre el nom d’un altre usuari i usuària, i veurà un petit resum a mode perfil d’aquesta persona. En aquest resum, es pot veure el nom de la persona, des de quan és membre del grup, quin rol té, quantes amistats comunes teniu i un breu resum de les intervencions al grup.
  • Moderació de membres: una altra funcionalitat nova que ha publicat Facebook, és la capacitat de moderar a membres. Mitjançant aquesta nova funcionalitat els administradors i administradores, podran silenciar a membres, gestionar comentaris i fins i tot expulsar la continuïtat d’alguna persona.
  • Connexió amb altres administracions d’altres grups: parlar amb altres administradors i administradores d’altres grups pot ser interessant per tal de poder intercanviar opinions sobre com gestionar la comunitat o com actuar en casos especials. Els usuaris i usuàries de Facebook dels Estats Units, ho fan servir per parlar sobre temes de veïnatge i temes municipals.

A part de totes aquestes millores, Facebook Groups també ha incorporat la possibilitat de crear grups dins les pàgines de Facebook. Mitjançant aquesta millora, es poden crear grups dins el paraigua de l’entitat.

Afegeix un comentari nou