5 serveis perquè la vostra entitat sigui amiga de Google

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Mitjançant Google Search Console la vostra pàgina web serà ben indexada pels robots de Google.  Font: Google
Mitjançant Google Search Console la vostra pàgina web serà ben indexada pels robots de Google.
Google Serach Console també us indica errors de les vostres pàgines webs.  Font: Google
Google Search Console també us indicarà quines pàgines de la vostra pàgina web requereixen alguna intervenció.
Amb Google My Businnes podreu indicar on és la vostra entitat físicament.  Font: Google
Mitjançant Google My Business podreu indicar on és físicament el local de la vostra entitat.

5 serveis perquè la vostra entitat sigui amiga de Google

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic - Informàtic

Resum: 

Google a part de ser el cercador més utilitzat té un munt de serveis que ofereix gratuïtament. Molts d'ells us poden ajudar amb el dia a dia de la pàgina web i de la vostra entitat.

Internet és un món digital tan gran que a vegades ho comparem amb l’univers. Dins d’aquest univers hi ha servidors, dominis i pàgines webs. Segurament, la vostra entitat ja disposa d’una pàgina web. Però perquè aquesta tingui un nom i cognoms dins d’aquest univers tan gran, s’ha de registrar en els grans cercadors d'Internet.

De cercadors n’hi ha molts: Google, Bing, Duck Duck Go etcètera. Però Google continua sent el cercador més utilitzat al moment, el 92% dels i les internautes utilitzen aquest cercador per buscar informació a Internet, segons el portal IT Reseller Tech & Consulting.

Aquest ús majoritari de Google significa que a part d’oferir la cerca d’informació, també ofereix altres serveis. Google incorpora tot un seguit d’eines que us poden ajudar molt a situar la vostra web en el punt de mira. Eines que milloraran el vostre posicionament web o que ajudaran a localitzar la vostra entitat en un mapa digital.

A continuació us descrivim algunes eines de Google que convertiran la vostra web en una estrella brillant dins l’univers Internet.

  • Google compte: el primer que heu de fer, prèviament a utilitzar els diferents serveis de Google, és crear un compte a Google. Abans era obligatori fer servir el correu de Gmail per fer servir un servei de Google, però ara ja es pot utilitzar altres dominis per utilitzar aquestes eines. Google Compte és la porta d’entrada als serveis de Google. Per tant, serà obligatori tenir un compte de Google.
  • Google Search Console: Google Search Console és una eina de Google que permet registrar la vostra pàgina web o domini a la consola de cerca de Google. Mitjançant aquest registre, l’eina us podrà indicar quins errors troba a la vostra plana web, perquè els solucioneu i per tal de poder-la mostrar als resultats de cerca. És una eina molt important que us pot ajudar a resoldre molts problemes tècnics de la vostra pàgina web. A Google Search Console haureu de registrar la vostra pàgina web i li haureu d’indicar el mapa del vostre lloc web per facilitar a les aranyes-robots de Google que registrin tota la informació que hi ha a la vostra pàgina.

  • Google My Business: Google My Business és una eina enfocada als negocis. Però vosaltres, com a entitat, associació, federació o fundació, la podeu utilitzar, ja que permet classificar els vostres serveis, indicar els horaris d’atenció al públic, contacte o indicar on sou. Dins de Google My Business podreu descriure a què es dedica la vostra entitat, el número de telèfon, de contacte, podreu tenir un blog i també, podreu registrar la vostra seu a Google Maps. Quan us cerquin a través del cercador de Google, us trobaran també a Google Maps i Google Earth.
  • Google Maps interiors: L’eina Google Maps té un servei molt interessant que pot ser molt útil per les entitats que disposin de locals oberts al públic. L’eina és Indoor Maps i permet enregistrar com és l’interior de la vostra entitat i mostrar-la com ho fa Google Street View. Mitjançant aquesta opció, el públic que us cerqui a través de Google Maps, podrà veure l’interior de la vostra entitat mitjançant un passeig virtual. Per fer servir aquesta eina només necessiteu un dispositiu mòbil que permeti enregistrar imatges en 360 graus o una càmera especial per aquest fet.

  • Google Merchant Center: Google Merchant Center és una eina de Google que permet publicar tots els productes de marxandatge que teniu a la venda. Mitjançant aquest registre, Google pot facilitar a les cerques la informació del vostre marxandatge. En el cas que algú cerqui un producte de marxandatge similar al vostre, sortirà el vostre producte a la casella de 'Shopping', amb els altres productes relacionats.

Afegeix un comentari nou