Algunes eines 2.0 per a associacions

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Algunes eines 2.0 per a associacions

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

El passat 4 de novembre el Servei d'Assessorament Informàtic de Xarxanet es va apropar a Blanes per explicar a les associacions i entitats de la zona què és la web 2.0 i com s'en pot treure profit. Us fem un repàs del que vam parlar!

La xerrada, organitzada entre el Servei d'Assessorament Informàtic de xarxanet.org i el Punt Òmnia del Casal, va reunir a gairebé 30 participants del món associatiu de Blanes i rodalies, que es van apropar al Casal Cívic Mas Borrell interessats per la convocatòria. Sota el títol Eines 2.0 per al treball associatiu les associacions van començara conèixer que significa la web 2.0.

Qui més qui menys, avui en dia tothom té facebook, o xafardeja per twitter, o dona un cop d'ull a diversos blocs. Això no vol dir que coneguem les avantatges de les eines 2.0, o què signifiquen i quins canvis aporten.

La col·laboració entre iguals, l'aportació de continguts propis, el protagonisme de tots i cadascú dels ciutadans que hi participen son un dels trets significatius que defineixen aquesta nova web. Com fer-los servir per a l'acció social i associativa, és un dels reptes que ens toca dur a terme.

La xerrada va donar a conèixer diferents eines que ens poden ser útils per al treball associatiu:

 • Un bloc de notes col·laboratiu:
  Aquesta eina ens permet crear un document de text entre diverses persones, només cal compartir l'enllaç amb les persones amb qui volem col·laborar.
  Mira: piratepad.net

 • Quin dia ens reunim?
  Quan intentem fer una trobada amb un grup gran de persones la gran dificultat és trobar una data que a tothom li vagi bé. Fent servir aquesta eina podrem concretar la data i hora que el màxim nombre de gent pugui venir!
  Mira: doodle.com
 • De la xarxa al territori:
  Els mapes de google son una manera senzilla de geolocalitzar projectes i lluites que estem duent a terme, potenciant la nostra acció.
  Mira: Del territori a la xarxa

Durant la xerrada es va donar a conèixer el projecte de xarxanet.org, com un punt de divulgació de la actualitat associativa, i com un espai que està al servei de les entitats i voluntaris de Catalunya, oferint recursos i assessorament.

Afegeix un comentari nou