ALL DIGITAL Week, una setmana per perdre la por a les TIC

Colectic
En l'edició 2018 de l'ALL DIGITAL Week van participar més de 125.000 persones Font: ALL DIGITAL Week
En l'edició 2018 de l'ALL DIGITAL Week van participar més de 125.000 persones Font: ALL DIGITAL Week

ALL DIGITAL Week, una setmana per perdre la por a les TIC

Colectic

Resum: 

Del 25 al 31 de març, se celebra arreu d'Europa una setmana d'apoderament digital. Entitats sense afany de lucre, biblioteques, escoles... estan cridades a sumar-s'hi, tot organitzant activitats per apropar les tecnologies a la ciutadania.

En l'edició 2018 de l'ALL DIGITAL Week van participar més de 125.000 persones i 4.070 organitzacions, que van acollir 5.445 esdeveniments. Enguany, la xarxa ALL DIGITAL, organitzadora de la campanya, vol superar aquestes xifres.

L'ALL DIGITAL Week 2019 pretén millorar les habilitats digitals de la ciutadania i ajudar-la així a accedir a un món laborar cada cop més tecnològic i digital. Concretament, es marca els següents objectius:

  • Promoure l'alfabetització mediàtica desenvolupant el pensament crític i l'alfabetització digital.
  • Crear seguretat i confiança en la tecnologia mitjançant el desenvolupament de competències en seguretat cibernètica.
  • Potenciar l'ocupabilitat desenvolupant les competències adequades per als nous llocs de treball digitals.

Telecentres, escoles, entitats sense afany de lucre, biblioteques, centres cívics, etc. s'hi poden implicar organitzant activitats al llarg de la setmana del 25 al 31 de març. Les activitats que es programin es poden registrar en la plana web de l'ALL DIGITAL Week i, així, es mostraran en un mapa que recull les accions que es portaran a terme arreu d'Europa.

A Catalunya, un centenar d'entitats compten amb Punts Òmnia, espais comunitaris on el veïnat es forma i s'apodera a través de la tecnologia. Aquests centres poden ser espais ideals per acollir activitats de sensibilització i alfabetització en el marc de l'ALL DIGITAL Week.

En el portal web de la campanya ofereixen un espai amb recursos útils que poden servir com a inspiració per pensar i dissenyar les accions.

Afegeix un comentari nou