Arriben les tauletes modulars!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Arriben les tauletes modulars!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El projecte iMasD Click ARM preveu construir la primera tauleta modular a mitjans del 2014. Hi hauran diversos preus per aquesta tauleta que es podrà construir a mida.

La febre modular sembla no parar i avança per tots els racons del món. Si ahir parlàvem del projecte EcoMobius de ZTE, avui els mòduls han arribat a les tauletes. Tampoc podem deixar de banda l'incitador de tot plegat: Dave Hakkens i el seu Phoneblocks. El projecte inicial l'està materialitzant Motorola sota el nom de Projecte Ara.

Però no cal anar tan lluny per comprar-se un dispositiu modular. L'empresa espanyola iMasD ha presentat el projecte ClickARM, una tauleta construïda amb mòduls que es podran renovar o ampliar, desconnectant la peça afectada i connectant el nou mòdul.

Aquesta tauleta de 10 polzades funcionarà sota sistemes operatius lliures afins a a Linux, com Android, Ubuntu Touch o TizenOS. Des de la mateixa pàgina podreu crear-vos la vostra tauleta a la mesura que vosaltres desitgeu. Depenent dels mòduls escollits, podreu disposar d'una tauleta per només 264 euros o arribar a la màxima configuració per 882,40 euros.

La filosofia modular pot ser profitosa per les entitats ja que recuperen l'esperit dels ordinadors clònics dels anys 90; ordinadors fabricats amb múltiples peces que es podien renovar o ampliar. Tot així, cal diferenciar que un dispositiu modular no és el mateix que un dispositiu de maquinari lliure.

Font d'informació: Xataka Android

Afegeix un comentari nou