Assetjament, abús i desigualtat a la indústria dels videojocs

Colectic
Un stand d'Ubisoft a l'Electronic Entertainment Expo del 2012. Font: Doug Kline (CC BY-NC 2.0)
Un stand d'Ubisoft a l'Electronic Entertainment Expo del 2012. Font: Doug Kline (CC BY-NC 2.0)

Assetjament, abús i desigualtat a la indústria dels videojocs

Colectic

Resum: 

FemDevs dona suport a les víctimes i denunciants, i demana mesures efectives i responsabilitats.

Les quatre grans empreses de videojocs Ubisoft, Riot, Blizzard i Activision han sigut acusades els últims anys d'assetjament sexual i psicològic, abús, homofòbia, desigualtat de salaris i condicions, i d'altres comportaments contra dones, persones racialitzades i LGTBIQ+.

L'associació FemDevs, que treballa per promoure l'interès, la participació i la presència de les dones en la cultura dels videojocs, s'ha volgut posicionar davant d'aquest "patró preocupant" que ha tingut conseqüències per a les persones damnificades, entre les quals acomiadaments i impactes psicològics, però no per a les persones que els han perpetuat.

Aquests comportaments han estat amparats per l'anomenada 'bro culture' o cultura de la fraternitat, que "ha protegit els hostigadors i depredadors", que tenen privilegis per fer el que vulguin, consideren.

L'associació dona suport a les víctimes i denunciats a través d'un comunicat, i demana mesures efectives i reals per acabar amb aquestes situacions. També demanen responsabilitats a aquelles persones que les han perpetuat, així com a les empreses que "protegeixen, promouen i minimitzen l'assetjament".

Així mateix, rebutgen qualsevol tipus de comentari que infravalori la gravetat d'aquests comportaments, i obren els seus canals de comunicació i ofereixen assessorament a qualsevol persona que experimenti una situació hostil.

Afegeix un comentari nou