Barcelona acollirà el centre tecnològic Giga contra la bretxa digital

Colectic
Ca l'Alier, al Poblenou. Font: Ajuntament de Barcelona
Ca l'Alier, al Poblenou. Font: Ajuntament de Barcelona

Barcelona acollirà el centre tecnològic Giga contra la bretxa digital

Colectic

Resum: 

L'organisme, que connectarà digitalment totes les escoles del món, s’instal·larà a Ca l’Alier, al Poblenou.

El centre tecnològic Giga contra la bretxa digital s'instal·larà a Barcelona, després d'algunes negociacions entre l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat. Es preveu que ho faci a l'antiga fàbrica Ca l'Alier, al Poblenou, que ja acull el Centre de Coinnovació de CISCO per la Transformació Digital i l’Internet de les Coses.

Es tracta d'un programa de les Nacions Unides impulsat per UNICEF i la Unió Internacional de Telecomunicacions que té com a objectiu connectar digitalment totes les escoles del món el 2030 i combatre l'exclusió digital, complint així amb els objectius de desenvolupament sostenible.

En aquest sentit, la situació és preocupant. 1.300 milions d'infants d'arreu del món no tenen un accés adequat a internet amb objectius educatius i d'aprenentatge. Des del 2019, més d’un milió d’estudiants i docents han tingut accés per primera vegada a internet gràcies a aquesta iniciativa.

D'aquesta manera, l'administració aposta per enfortir el pol tecnològic de la ciutat. "El Centre Tecnològic de Giga consolida a Barcelona un ecosistema tecnològic de primera categoria compromès amb una transició digital justa. L'Ajuntament treballa per tancar la bretxa digital a la ciutat; amb Giga, contribuirem a fer-ho també a la resta del món", ha afirmat Laia Bonet, tinent d'alcaldia.

Afegeix un comentari nou