BCNFemTech: programació i desenvolupament web per a la inserció laboral

Colectic
Alumnes dels cursos de programació de Factoria F5 amb la tinenta d’alcaldia Laura Pérez. Font: Ajuntament de Barcelona
Alumnes dels cursos de programació de Factoria F5 amb la tinenta d’alcaldia Laura Pérez. Font: Ajuntament de Barcelona

BCNFemTech: programació i desenvolupament web per a la inserció laboral

Colectic

Resum: 

El 72% de les dones que han fet la formació de Factoria F5 dins d'aquest programa de l'Ajuntament de Barcelona han trobat feina.

Hi ha 77.000 professionals en el sector de les tecnologies de la informació i només el 26% són dones. La demanda de professionals en aquest àmbit ha augmentat un 80%, mentre que l’oferta només ha crescut un 23%, segons dades de l'Ajuntament de Barcelona.

Per això, el consistori ha impulsat el programa BCNFemTech d'inserció laboral per a dones vulnerabilItzades a través de la programació i el desenvolupament web juntament amb Factoria F5, una associació que treballa per construir una xarxa estatal d'escoles digitals inclusives gratuïtes per a la inclusió, i amb el suport de Barcelona Activa, Endesa i Fundació Formació i Treball.

“Volíem corregir aquesta desviació. I volíem transmetre el missatge que ser programadora no és una cosa només per un cert tipus de dones sinó per a totes les dones”, ha explicat la tinent d’alcaldia de Feminismes, Laura Pérez, durant la valoració del programa.

Major índex d'inserció laboral

L'any passat la formació es va fer amb tres grups i un total de 72 dones, que provenien de serveis socials i d'altres entitats. El 72% de les participants han trobat feina en els sis mesos següents, una xifra que converteix en el programa de l'Ajuntament que ha aconseguit un major índex d’inserció laboral. Les feines que han trobat tenen una remuneració mitjana de 20.000 euros anual i moltes estan sotmesos a revisions de salari continuades per anar-les ascendint.

Es tracta d'una formació intensiva de sis mesos que es fa en línia durant jornades de vuit hores en la qual aprenen a crear pàgines web i aplicacions per a mòbils amb llenguatges de programari com Javascript, HTML i CSS.

Després de la formació, Factoria F5 organitza entrevistes ràpides entre les participants i empreses tecnològiques. “El mercat demana perfils de dones programadores perquè les empreses saben que així els seus productes s’assemblaran més al que la societat demana”, ha dit Noelia Torres, responsable del programa a l'entitat.

A més, el programa ha servit per regularitzar la situació de cinc de les participants que han formalitzat un precontracte amb una empresa.

La tinent d'alcaldia ha anunciat que al setembre començarà la selecció de 50 dones per a les dues pròximes edicions.

Afegeix un comentari nou